ABD’de korkutan gelişme: 1 günde 35 bin vaka!

ABD’de korkutan gelişme:  1 günde 35 bin vaka!
Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri'nde çarşamba günü 24 saat içinde 35 bin 900 yeni koronavirüs vakası kayıtlara geçti. Bu Nisan ayından bu yana kayıtlara geçen en yüksek vaka sayısı...

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri'nde çarşamba günü 24 saat içinde 35 bin 900 yeni koronavirüs vakası kayıtlara geçti. Bu Nisan ayından bu yana kayıtlara geçen en yüksek vaka sayısı oldu. ABD'de şimdiye kadar bir günde kayıtlara geçen en fazla vaka sayısı 36 bin 400 ile 24 Nisan'da kaydedilmişti.

Söz konusu verilere göre salgının başlangıcından bu yana ülkedeki toplam vaka sayısı 2 milyon 400 bine yaklaşmış durumda. KOVID-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 756 artışla 121 bin 900'e dayandı.

GEVŞEMEYE BAĞLANIYOR

Vaka sayılarının özellikle ülkenin güney eyaletlerinde artışa geçtiği belirtiliyor. Krizin başlangıcından bu yana en yüksek vaka sayıları Teksas ve Arizona eyaletlerinde kayıtlara geçti. Uzmanlar bu durumu diğer etkenlerin yanında önlemlerin erken gevşetilmesine bağlıyor.

KAPASİTE AŞILABİLİR

Houston Metodist Hastane’sinin CEO'su Dr. Marc Boom yaptığı açıklamayla vaka artışına  "İnsanlar kendilerini tebrik etsinler. Virüsü geri döndürmeyi başardılar” diyerek isyan etti.

Arizona Üniversitesi'nde halk sağlığı politikası profesörü Dr. Joseph Gerald da eyaletteki vakaların, bu şekilde artmaya devam etmesi durumunda önümüzdeki haftalarda devlet hastanelerindeki yatak kapasitesinin aşılacağını söyledi.

TRUMP ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA

ABD Başkanı Donad Trump koronavirüs konusunda yaşananlar nedeniyle eleştirilerin odağında. Salgını küçümsemek ve aylardır biran önce normale dönülmesi için baskı yapmakla suçlanıyor. ABD Başkanı birkaç gün önce seçim kampanyalarına da yeniden başlamıştı. Trump'ın ve destekçilerinin büyük bölümünün maske takmaması ve sosyal mesafe kuralarını gözetmemesi de yoğun eleştirilere neden oluyor.