ABD’de kutup soğuğu 58 ölü

ABD’de kutup soğuğu 58 ölü
ABD’DE yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren şiddetli kutup soğukları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının en az 58 olduğu bildirildi.AA’nın haberine göre, Teksas eyaleti başta olmak üzere ülkenin iç orta ve güney...

ABD’DE yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren şiddetli kutup soğukları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının en az 58 olduğu bildirildi.

AA’nın haberine göre, Teksas eyaleti başta olmak üzere ülkenin iç orta ve güney kısımlarını etkileyen şiddetli kar ve buzlanma, olumsuz durumların yaşanmasına neden oluyor.

Ölümlerin bir kısmına yollardaki buzlanmadan kaynaklı trafik kazalarının sebep oldu. Houston’da ise ısınmak için şömine kullananlar yangın çıkmasına neden oldu; 1 kadın ve 3 torunu hayatını kaybetti.

ELEKTRİK VE SU YOK

"Poweroutage.us" sitesinde, Teksas’ta hala 200 bine yakın ev ve iş yerinin elektriksiz olduğu, Virgina ve Louisiana gibi çevre eyaletleri ve Oregon’la birlikte ülke genelinde hala 400 binden fazla kişinin elektriğe ulaşamadığı kaydedildi. Teksas’ta da binden fazla kamuya ait su sisteminin zarar gördüğü, 14 milyon kişinin bundan etkilendiği bildirildi.