ABD’de restoranlar iflasın eşiğinde

ABD’de restoranlar  iflasın eşiğinde
ABD’de sektörün yüzde 70’ini oluşturan zincir olmayan bağımsız restoranlarda ekonomik sıkıntılar kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Hazırlanan bir rapora göre Trump hükümetinin yeni bir destek paketi hazırlamaması...

ABD’de sektörün yüzde 70’ini oluşturan zincir olmayan bağımsız restoranlarda ekonomik sıkıntılar kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Hazırlanan bir rapora göre Trump hükümetinin yeni bir destek paketi hazırlamaması durumunda ülkedeki bağımsız restoranların yüzde 85’i sene sonuna kadar iflas edecek.
Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülke olan ABD’de, salgının ekonomik etkilerini azaltmak için 3 trilyonluk yardım paketi hazırlansa da birçok sektör ekonomik darboğaza girdi.
Danışmanlık şirketi Compass Lexecon’un hazırladığı rapora göre, ülkedeki bağımsız restoranların yüzde 85’i yıl sonuna kadar iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu işletmelerin büyük markalar gibi kriz anında hayatta kalmalarını sağlayacak kurumsal kaynaklara sahip olmaması en büyük dezavantajları.
Bağımsız Restoran Koalisyonu son çare olarak kongreye, maaş koruma programına ek olarak restoranlara özel bir finansman sağlanması için baskı yapıyor. Earl Blumenauer tarafından sunulan tasarı kabul edilirse, bağımsız restoranlara 120 milyar dolarlık yeni bir hibe desteği sağlanacak.