ABD’DE TENİS HEYECANI

ABD’DE TENİS HEYECANI
Serena Williams’ın son turnuvası olabileceğini söylediği ve Novak Djokovic’in aşı kısıtlaması nedeniyle katılamayacağı 2022 ABD Açık Grand Slam Tenis Turnuvası bugün başlayacak.Avustralya Açık, Fransa Açık (Roland Garros)...

Serena Williams’ın son turnuvası olabileceğini söylediği ve Novak Djokovic’in aşı kısıtlaması nedeniyle katılamayacağı 2022 ABD Açık Grand Slam Tenis Turnuvası bugün başlayacak.

Avustralya Açık, Fransa Açık (Roland Garros) ve Wimbledon ile tenis sezonunun en önemli dört organizasyonundan biri olan ABD Açık, bu yıl 29 Ağustos-11 Eylül tarihlerinde 142. kez organize edilecek.

İlk kez 1881 yılında düzenlenen sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık, bugün TSİ 18.00’de New York kentinde başlayacak.

2022 ABD Açık’ın toplam para ödülü, 60 milyon dolarla organizasyon tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. ABD Açık böylece kendisine ait tarihin en fazla para ödülü dağıtan tenis turnuvası rekorunu (57,5 milyon dolar) geliştirdi.

Tek kadınlar ve tek erkekler şampiyonlarına verilen ödül ise 2,5 milyondan 2,6 milyon dolara yükseldi.

Wimbledon’ı kazanarak büyük turnuvalardaki şampiyonluk sayısını 21’e yükselten Novak Djokovic, ülkeye giriş yapmak isteyen yabancı uyruklu kişilerde aşılı olma şartı arandığı için ABD Açık’a katılamayacak.