ABD’de üç eyalette kısıtlama gevşetildi, vaka rekoru kırıldı

ABD’de üç eyalette kısıtlama gevşetildi, vaka rekoru kırıldı
ABD’nin güney eyaletleri Arizona, Florida ve Texas tek günlük koronavirüs vaka tespit rekorlarını kırdı. Salı günü Florida’da 2 bin 783, Texas’ta 2 bin 622 ve Arizona’da 2 bin 392 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi. Vaka...

ABD’nin güney eyaletleri Arizona, Florida ve Texas tek günlük koronavirüs vaka tespit rekorlarını kırdı. Salı günü Florida’da 2 bin 783, Texas’ta 2 bin 622 ve Arizona’da 2 bin 392 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi. Vaka sayılarının artış gösterdiği üç eyalet de geçen haftalarda sosyal mesafe uygulamalarını gevşetmiş ve birçok işletmenin tekrar açılmasına izin vermişti. Bahsi geçen üç eyaletin yaptığı test sayısını da arttırdığı bildirildi.
GERİ ADIM YOK
Ardından açıklama yapan Florida Valisi Ron DeSantis, vaka artışının restoran ve bar gibi işletmelerin tekrar açılmasıyla bir bağlantısı olmadığını ve bu konuda geri adım atmayacaklarını ifade etti.

YAŞLI BAKIMEVLERİNDE KORKUNÇ BİLANÇO
Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, yaşlı bakımevlerinde 250 binden fazla koronavirüs vakası tespit edildiği bu vakaların 50 bin 919’unun ölümle sonuçlandığı aktarıldı. Ayrıca bu verilerin, ülke genelinde virüs kaynaklı toplam 116 bin ölümün yüzde 40’ını oluşturduğu ifade edildi.