ABD’de yeni George Floyd vakası!

ABD’de yeni George Floyd vakası!
Floyd’un boğularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolarla sarsılan ABD’de, bu kez Virginia eyaletinin Fairfax County kentinde yaşanan benzer bir vakada polis doğrudan tutuklandı. Yayınlanan görüntülere göre; bir grup...

Floyd’un boğularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolarla sarsılan ABD’de, bu kez Virginia eyaletinin Fairfax County kentinde yaşanan benzer bir vakada polis doğrudan tutuklandı. Yayınlanan görüntülere göre; bir grup polis sokakta daireler çizerek dolaşan siyah bir erkeği ambulansa binmeye ikna etmeye çalışıyor. Bu sırada polislerden biri adamı şok tabancasıyla vurup yere düşürdükten sonra sırtına çıkıp ellerini kelepçelemeye çalışıyor. Polis, adamın direnmesi üzerine şok tabancası kullanmaya devam ediyor. Vaka, polisin üzerindeki beden kamerasının kayıtları sayesinde ortaya çıktı.
NEFES ALAMIYORUM DİYE BAĞIRDI
Kamuoyuna açıklanan görüntülerde siyah erkeğin tıpkı Floyd gibi “Nefes alamıyorum” diye bağırdığı duyuldu. Hiçbir provokasyonla karşılaşmadan siyah erkeği şok tabancasıyla vuran polis memuru Tyler Timberlake, tutuklandı. Timberlake hakkındaki üç suçlamadan mahkum olursa üç yıl hapis yatacak.