ABD'den Esad ve eşine yaptırım

ABD'den Esad  ve eşine yaptırım
Suriye’deki iç savaş 10. yılına girerken, ABD, Suriye lideri Beşar Esad ve eşini yaptırım listesine aldı. Suriye’ye yönelik yeni yaptırımları açıklayan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Şam savaşı durdurana kadar devam...

Suriye’deki iç savaş 10. yılına girerken, ABD, Suriye lideri Beşar Esad ve eşini yaptırım listesine aldı. Suriye’ye yönelik yeni yaptırımları açıklayan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Şam savaşı durdurana kadar devam edeceğiz" dedi.


Reuters'ın haberine göre; ABD, 'Sezar Yasası' kapsamında, Beşar Esad ve eşi dahil Suriye'den üst düzey 39 isme yaptırım uygulayacak. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo konuyla ilgili "Esad Suriye halkına karşı vahşi savaşını bitirmezse, daha fazla yaptırım uygulayacağız" dedi ve "Yaptırımlar, Esad, Suriye halkına karşı yürüttüğü gereksiz ve acımasız savaşı durdurana kadar durmayacak" diye ekledi.


Yeni yaptırımlar, ABD'nin "Sezar Yasası" kapsamında Şam'a para akışını durdurmak amacıyla 39 kişi ve kuruma uygulanacak. Karar, ABD Başkanı Trump tarafından aralık ayında imzalamıştı.
Reuters'ın aktardığına göre ABD, hükûmete uyguladığı finansal baskının Şam'ı Birleşmiş Milletler'in anayasa müzakeresi masasına tekrar oturtmasını umuyor.