ABD’den hem uyarı hem destek

ABD’den hem uyarı hem destek
Türkiye’nin, Suriye’ye yönelik hava saldırısında bulunması ve kara harekatına hazırlanmasına ABD’den yine tepki geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sözcüsü John Kirby, “Suriye içinde daha fazla can kaybına...

Türkiye’nin, Suriye’ye yönelik hava saldırısında bulunması ve kara harekatına hazırlanmasına ABD’den yine tepki geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sözcüsü John Kirby, “Suriye içinde daha fazla can kaybına yol açacak ve Amerikalılar’ın hayatını riske atacak eylemler görmek istemediklerini, çünkü Suriye’de IŞİD’in peşine düşen birlikleri olduğunu” söyledi.

VAO Türkçe’nin haberine göre Kirby, basın brifinginde, “Türkiye’nin ister sınır yakınlarında ister ülke içinde başka yerlerde olsun, terör saldırılarına maruz kalmaya devam ettiğini unutmamamız gerekiyor. Kendilerini ve vatandaşlarını saldırılara karşı savunma hakları vardır” açıklamasını yaptı.

Kirby, “Suriye içinde Türkiye ya da bir başkası tarafından Amerikalıların hayatını riske atacak herhangi bir eylem görmek istemediğimizdir çünkü sahada Amerikalılar var ve SDG’ye yardım ediyorlar” diye ekledi.