ABD’den IŞİD-K’ya misilleme

ABD’den IŞİD-K’ya misilleme
ABD, havaalanı yakınlarında düzenlediği saldırılarla Kabil’i kana bulayan Irak Şam İslam Devleti'nin Horasan kolu olarak bilinen IŞİD-K grubuna, Afganistan'ın doğusunda insansız hava aracı saldırısı düzenledi. ABD Başkan...

ABD, havaalanı yakınlarında düzenlediği saldırılarla Kabil’i kana bulayan Irak Şam İslam Devleti'nin Horasan kolu olarak bilinen IŞİD-K grubuna, Afganistan'ın doğusunda insansız hava aracı saldırısı düzenledi.

ABD Başkan Joe Biden, IŞİD'in Afganistan kolunu hedef alan hava operasyonlarının devam edeceğini açıkladı. Biden, "Bu operasyon sonuncu olmayacak. Bu iğrenç saldırıya karışanları aramaya devam edeceğiz ve bedelini ödeteceğiz" dedi.

YENİ SALDIRI KUVVETLE MUHTEMEL

Biden, ABD'nin tahliye operasyonları devam ederken hafta sonu boyunca Kabil Havaalanı'nda düzenlenebilecek yeni terör saldırılarının "kuvvetle muhtemel" olduğunu uyarısında da bulundu. Biden, "Komutanlarımız bana, önümüzdeki 24 ila 36 saat arasında yeni bir saldırının kuvvetle muhtemel olduğu bilgisini verdi" dedi.

İKİ ÜST DÜZEY PLANLAYICI ÖLDÜRÜLDÜ

Pentagon’da yapılan özel brifingde ABD Kara Kuvvetleri’nden Tümgeneral William Hank Taylor, Afganistan’ın Nangarhar ilinde düzenlenen İHA saldırısında iki IŞİD planlayıcısının öldüğünü, birinin de yaralandığını söyledi. Taylor, operasyonda sivil can kaybı olmadığını bildirdi.

14 Ağustos’tan bu yana Kabil havaalanından toplam 117 bin kişinin tahliye edildiği de açıklandı. Dün itibarıyla havaalanında kalan Amerikan askeri sayısının 4 binin altına düştüğü belirtiliyor.