ABD’den tepki çeken ziyaret

ABD’den tepki çeken ziyaret
ABD Genelkurmay Bakanı Mark Milley, geçen cuma günü İsrail’e yaptığı ziyaretten dönerken Suriye’nin kuzeyine beklenmedik bir ziyarette bulundu. Milley’in sürpriz gezisi, sekiz yıllık Amerikan varlığında bugüne kadar yapılan...

ABD Genelkurmay Bakanı Mark Milley, geçen cuma günü İsrail’e yaptığı ziyaretten dönerken Suriye’nin kuzeyine beklenmedik bir ziyarette bulundu. Milley’in sürpriz gezisi, sekiz yıllık Amerikan varlığında bugüne kadar yapılan en üst düzey ziyaret niteliği taşıyor. Suriye Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'e karşı mücadelede 8 yıldır görev yapan askeri üste incelemelerde bulunan Milley'nin sürpriz ziyaretini 'yasa dışı' olarak niteledi. Bakanlık, söz konusu ziyaretin 'egemenlik ihlali' anlamına geldiğini belirterek kınadı.

IŞİD'LE MÜCADELEYLE İLGİLİ BİLGİ ALDI
Mark Milley'nin ziyaretine ilişkin açıklama yapan ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Dave Butler ise "General Milley, (ABD'li) komutanlar ve askeri birliklerle görüşmek üzere Suriye'nin kuzeyini ziyaret etti. IŞİD ile mücadele misyonuyla ilgili güncel bilgileri aldı, kuvvet koruma tedbirlerini inceledi ve Hol mülteci kampındaki mültecilerin ülkelerine iade edilmesi çabalarını değerlendirdi," dedi.