ABD’nin gözü korktu

ABD’nin gözü korktu
ABD’de Kentucky başta olmak üzere altı eyalette görülen kasırga ve hortumlar nedeniyle en az 94 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi kayıp.Cuma gününden beri görülen 30 civarında kasırga yüzünden kimi kasabalar çok büyük...

ABD’de Kentucky başta olmak üzere altı eyalette görülen kasırga ve hortumlar nedeniyle en az 94 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi kayıp.

Cuma gününden beri görülen 30 civarında kasırga yüzünden kimi kasabalar çok büyük bir yıkım yaşarken onlarca kişi için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, kasırgadan en çok etkilenen Kentucky eyaletini afet bölgesi ilan ettiğini duyurdu.

Ölenler için baş sağlığı mesajı paylaşan Biden, arama kurtarma çalışmaları için eyalet valileriyle ortak çalıştıklarını söyledi.

Sadece Kentucky’de en az 80 kişi hayatını kaybetti.

Ölü sayısının 100’e kadar yükselebileceğini belirten Kentucky Valisi Andy Beshear, eyalet tarihindeki en kötü kasırganın yaşandığını söyledi. Eyalette acil durum ilan edildi.

Mayfield kasabasındaki bir mum fabrikasında da onlarca kişinin ölmüş olmasından endişe ediliyor.

Vali, fabrikada 100’den fazla insanın bulunduğunu ifade etti. Şimdiye kadar fabrikadan 40 kişi kurtarılsa da 60 kişi halen kayıp.

Illinois eyaletinde bulunan Amazon’a ait bir deponun ise çatısı çöktü. Depodaki işçilerin mahsur kaldığı bildirildi. Altı işçi hayatını kaybetti, diğer işçilerin aranmasına devam ediliyor. Amerikan Ulusal Meteoroloji Dairesi, Arkansas, Tennessee, Missouri, Kentucky ve Illinois eyaletleri için uyarılarda bulundu.

Kasırgalar nedeniyle Arkansas eyaletindeki bakımevinde yaşayan bir kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Binada mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı. Yetkililer binanın tamamen yıkıldığını söyledi.