ABD’nin Kıbrıs kararına tepki: Gerekli tedbirleri alacağız

ABD’nin Kıbrıs kararına tepki: Gerekli tedbirleri alacağız
ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sert tepki gösterdi. Habertürk TV yayınına bağlanan Tatar, bu kararın, ‘Ada’da tehlike çanları çalması’ anlamına...

ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sert tepki gösterdi. Habertürk TV yayınına bağlanan Tatar, bu kararın, ‘Ada’da tehlike çanları çalması’ anlamına geldiğini belirterek, “Gerginlik artacak ancak bunun kimseye yararı olmaz. Türkiye ve KKTC gerekli tedbirleri alacaktır” dedi.

“AKP’NİN DIŞ POLİTİKADAKİ İFLASI”
TBMM Dışişleri Komisyonu’nun CHP’li üyesi, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ABD’nin Rumlara silah ambargosunu kaldırmasını, “sorumsuzca bir karar” olarak nitelendirdi ve bunun AKP’nin dış politikadaki iflasının sonucu olduğunu savundu.

Kararın, Kıbrıs sorununda huzura, barışa katkı sağlamayacağını da belirten Çakırözer, “Karar, Ada’da ve Ege’de gerginliğin artmasına neden olur. Müttefekimiz ABD Türkiye’nin aleyhine açık net adımlar atıyor, AKP iktidarı sadece bakıyor, kınamakla yetiniyor! ABD yönetiminin kararı ne kadar yanlışsa bu kararlara engele olamayan Ankara’daki AKP hükümetin dış politikası da o kadar beceriksizdir. AKP’nin dış politikadaki fiyaskosunun, iflasının net görüntüsüdür” dedi.