Abdulkadir Selvi: Bakanların isimleri netleşiyor

Abdulkadir Selvi: Bakanların isimleri netleşiyor
Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, yarın açıklanması beklenen kabine hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı. Selvi'nin aktardığına göre AKP'den vekil olan isimlerin bakan yapılmaması görüşü ağır bastı. Ancak...

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, yarın açıklanması beklenen kabine hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı. Selvi'nin aktardığına göre AKP'den vekil olan isimlerin bakan yapılmaması görüşü ağır bastı. Ancak 3 ya da 4 bakanın eski görevlerine döneceği tahmin ediliyor.

Selvi'nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Seçim sonrası AK Parti’de gündem yeni kabine ve Meclis başkanlığı seçimi, muhalefette ise fokurdama yaşanıyor. Meclis Başkanı büyük ölçüde netleşti. Numan Kurtulmuş Meclis Başkanı oluyor. Numan Kurtulmuş birikimi, tecrübesi ve verdiği demokrasi mücadelesi ile bu göreve layık bir isim.

"Az sayıda bakan dönecek"

AK Parti MYK’da, Meclis’teki kritik denge nedeniyle milletvekillerinden bakan yapılmaması eğilimi ön plana çıkmış. Erdoğan bu görüşü savunan parti büyüklerini dinlemiş. Ama sonunda 3 ya da 4 bakanın tekrar eski görevlerine dönmesi düşünülüyor. İki bakanın ismi neredeyse netleşti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum üzerinde ittifak sağlanmış durumda. İki bakan bekleme odasında. Daha çok yeni isimler bakan olacak gibi. Bakan yardımcılarının birkaçını bakan olarak görebileceğiz.

"Ekonomi Şimşek'te"

Ekonomi yönetimini Mehmet Şimşek’in üstlenmesi neredeyse kesinleşti. Şimşek için ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcılığı konuşuluyor. Lütfü Elvan’ın Ticaret Bakanı, Cevdet Yılmaz’ın ise Hazine ve Maliye Bakanı olacağı söyleniyor. Şimşek’le birlikte ekonomi bürokrasisi de değişecek.

Kabine hazırlıkları sürüyor ama isim konusunda daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Çünkü son ana kadar değişiklikler olabilir.

"Bakanlar kabineden morali bozuk ayrılmış"

Öte yandan Abdulkadir Selvi, CNN Türk'te de benzer bilgiler paylaştı.

Selvi "Bakanlar kabineden morali bozuk ayrılmış. Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Komisyonlardaki risklerden dolayı milletvekillerinin istifası olmayacak. Yeni arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz' dediği söyleniyor" ifadelerini kullandı.