ABDULLAH AVCI FIRTINASI

ABDULLAH AVCI FIRTINASI
Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı ile başarılı performansına kaldığı yerden devam ederek bu sezona da iyi başlangıç yaptı.Avcı yönetiminde, geçen sezon şampiyonluk hasretine son veren bordo-mavililer,...

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı ile başarılı performansına kaldığı yerden devam ederek bu sezona da iyi başlangıç yaptı.

Avcı yönetiminde, geçen sezon şampiyonluk hasretine son veren bordo-mavililer, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı maçlarda Demir Grup Sivasspor’u 4-0 yenerek Turkcell Süper Kupa’yı müzesine getirdi, lige de 2-0’lık İstanbulspor galibiyetiyle başladı.

Trabzonspor’u 2020-2021 sezonunun 8. haftasında 17. sırada devralan Abdullah Avcı, bordo-mavili takımın gidişatını değiştirerek art arda başarılar yaşattı.

Trabzonspor, Avcı döneminde 37 sezon sonra şampiyonluk hasretine son verirken, 10 Kasım 2020 tarihinden itibaren göreve gelmesinin ardından geçen 636 günlük sürede 1 şampiyonluk, 2’de Süper Kupa olmak üzere 3 kupa müzesine getirdi.

Bordo-mavililer, 2021-2022 futbol sezonunu Fenerbahçe’nin 8 puan önünde 81 puanla ilk sırada tamamlayarak 7. şampiyonluğuna ulaştı.

Karadeniz ekibi, 27 Ocak 2021’de şampiyon Medipol Başakşehir’i 2-1 yenerek, bu sezon da Demir Grup Sivasspor’u 4-0 mağlup ederek Turkcell Süper Kupa’yı müzesine getirdi.