AB’li Kurz da böyle bakıyor: En iyi Afgan Türkiye’deki Afgan

AB’li Kurz da böyle bakıyor: En iyi Afgan Türkiye’deki Afgan
Almanya Başbakanı Angela Merkel’den sonra Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da Afgan mültecilerin yaşayacağı en uygun yerin Türkiye olduğunu açıkladı.Bild’e bir mülakat veren Kurz, Afgan mülteciler açısından “komşu...

Almanya Başbakanı Angela Merkel’den sonra Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da Afgan mültecilerin yaşayacağı en uygun yerin Türkiye olduğunu açıkladı.
Bild’e bir mülakat veren Kurz, Afgan mülteciler açısından “komşu ülkelerin, Türkiye’nin ya da Afganistan’ın güvenli bölgelerinin daha doğru yer olduğunu” söyledi.
Başbakan Kurz “Eğer insanlar kaçmak zorundalarsa, herkesin Avusturya, Almanya ya da İsveç’e gelmesindense, Türkiye gibi komşu ülkeleri ya da Afganistan’ın güvenli bölgelerini kesinlikle daha doğru yer olarak görüyorum” dedi. Avusturya Başbakanı sığınmacıları geldikleri ülkelere geri gönderme imkanı bulunmuyorsa AB üyesi olmayan ülkelere iade etme imkanının yaratılması gerektiğini söyledi.
“BU HASTA İDEOLOJİYİ İTHAL ETMEK İSTEMİYORUM”
Göç yoluyla Avrupa’da İslamcılığın artmasından da endişe duyduğunu söyleyen Kurz “Bu hasta ideolojiyi Avrupa’ya ithal etmek istemiyorum” açıklamasını yaptı. Tüm sığınmacıların aynı kefeye konamayacağını da kaydeden Kurz, “Ama bu göç akımları nedeniyle geçen yıllarda Avrupa’ya çok fazla antisemitizm (Yahudi düşmanlığı) ithal ettik. Gelen insanlar arasında açıkça homofobik olan ve kadınların haklarını kayıtsız şartsız yukarıda tutmayanların sayısı çok” dedi.