ACI KATLANIYOR

ACI KATLANIYOR
Kahramanmaraş’ta dokuz saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin üzerinden üç gün geçti. Deprem bölgesinden gelen haberlere göre dün arama kurtarma çalışmalarında ve gıda dağıtımında hareketlilik...

Kahramanmaraş’ta dokuz saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin üzerinden üç gün geçti. Deprem bölgesinden gelen haberlere göre dün arama kurtarma çalışmalarında ve gıda dağıtımında hareketlilik başladı. Ancak hala yüzlerce enkazın başında hiç ekip olmadığı, kırsal bölgelere ulaşılamadığı, gıda dağıtımının yetersiz olduğu vurgulanıyor. Bölgede elektrik, temiz su ve seyyar tuvalet sıkıntısı devam ederken, uzmanlar salgın hastalık uyarısı yapıyor. Deprem yardımlarının sadece AFAD eliyle dağıtılması talimatı nedeniyle özellikle gece sıfırın altına düşen hava sıcaklığında vatandaşların aç ve açıkta bırakılması tepki çekiyor.

CENAZELER 24 SAAT İÇİNDE DEFNEDİLECEK
Hayatını kaybeden yurttaşların cansız bedenleri, bazı kentlerde hastane bahçelerine ve spor salonlarında toplandı. AFAD, kimlik bilgisi tespit edilemeyen cansız bedenlerin 24 saatlik bekleme süresinden sonra DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafı alınıp defnedileceğini duyurdu.

77 SAHRA HASTANESİ KURULDU
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 ilde 77 sahra hastanesi kurduklarını bildirdi. Hindistan’ın da İskenderun’da sahra hastanesi kurduğu belirtildi. Karayolları Genel Müdürlüğü, trafiğe kapalı güzergah bulunmadığını açıkladı.

ÖĞRENCİLERE NAKİL KOLAYLIĞI
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin istediği illerdeki okullara nakillerinin yapılacağını duyurdu.

MERSİN’DEN YARDIM ELİ
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’e giden yüzlerce depremzede vatandaşa tesislerde ve otellerde geçici barınma imkanı sağladıklarını açıkladı.

BAKANA VE VALİYE TEPKİ
Adıyaman’da Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, halktan tepki görünce araçlarına binip bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Videoda öfkeli vatandaşların araçlara tekme attığı görüldü.

AFAD’IN “SEÇİCİLİĞİ”
İktidara verdiği destekle bilinen televizyon programcısı Cemil Barlas, AFAD’ın üzerinde bira markası logosu var diye 2 bin adet polar montu kabul etmediğini belirterek tepki gösterdi: ‘’Yalandır dedim ama doğru çıktı. Bu bir kepazeliktir.’’

“ERDOĞAN YOLLARI TIKADI”
Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medyadan paylaştığı vieoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Antakya’ya gelmesi nedeniyle ilçeye giriş yolunun kapandığını, ambulansların, yardım araçlarının geçemediğini duyurdu.