Acımız büyük ama umudumuz da büyük

Acımız büyük ama umudumuz da büyük
Diyarbakır’da Nevruz Bayramı, depremlerin gölgesinde kutlandı. Nevruz depremde hayatını kaybedenlere adanırken sahne önüne “Halkımızın başı sağ olsun” pankartı asıldı, pankartlarda siyah renk kullanıldı, HDP’li görevliler...

Diyarbakır’da Nevruz Bayramı, depremlerin gölgesinde kutlandı. Nevruz depremde hayatını kaybedenlere adanırken sahne önüne “Halkımızın başı sağ olsun” pankartı asıldı, pankartlarda siyah renk kullanıldı, HDP’li görevliler de siyah kıyafetlerle törene katıldı. Alanda davul zurna çalınmasına da izin verilmedi.

HDP, DBP, DTK öncülüğünde merkez Bağlar İlçesi’nde yapılan kutlamada HDP’nin kapatma davası nedeniyle seçimlere gireceği belirtilen Yeşil Sol Parti bayrakları kullanıldı. Son yıllarda sahne ile kutlama alanı arasına konulan tel örgü bu yıl da yer aldı. 5 km’lik alanın polis bariyerleri ile çevrildiği kutlamada 7 bin polis görev yaptı.

SANCAR: AKP-MHP İKTİDARINA ELVEDA
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı konuşmada, depremde yaşanan acılara işaret ederek “Demokratik cumhuriyeti birlikte inşa edeceğiz. O zamanlar yakındır. Çanlar bu iktidar için çalıyor. Evet halaylar zılgıtlar ve şarkılar ağıtlarla da olsa yeni yaşamı müjdeliyor. Acımız büyük ama umudumuz da çok büyük. O nedenle Newroza merhaba, AKP-MHP iktidarına da elveda” dedi.

TÜRK: DEĞİŞİM KAÇINILMAZ
Yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de “Değişimin, dönüşümün kaçınılmaz olduğu bir dönemdeyiz. Önümüzdeki seçimlerde bu faşizmi yıkmak ve yerine demokratik bir cumhuriyeti gerçekleştirmek için sizlerle birlikte mücadelede kararlıyız. Hiçbir Kürdün, bu iktidara oy verme desteklemek gibi bir hakkı yoktur” diye konuştu.

Programa, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Kutlama boyunca yaklaşık 200 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Birçok dilde kutladılar

Siyasi parti liderleri baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nı birçok dilde kutlayarak şans ve mutluluk diledi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan liderlerden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Nevruz Bayramımız Kutlu Olsun. Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı ülkemize huzur, sağlık ve mutluluk getirsin” dedi. Çeşitli dillerde Nevruz Bayramını kutlayan Davutoğlu, “Newroza We Pîroz Be, Novruz Bayramınız Mübarək Olsun, Newroz Guş’öğu Vorox, Navruz Merekeniz Kuttı Bolsın” ifadelerine yer verdi.

“BARIŞIN VE SEVGİNİN GÜR SESİYİZ”
DEVA Partisi lideri Ali Babacan da Nevruz’u Türkçe ve Kürtçe kutlayarak “Bugün hepimiz barışın ve sevginin gür sesiyiz. Nevruzumuz kutlu olsun. Newroza me pîroz be” ifadelerini kullandı.

‘BU TOPRAKLARIN KADİM BAYRAMI…’
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Orta Asya’dan Balkanlara bu toprakların kadim bayramı, ortak kültürümüzün mirası, bolluğun, bereketin sembolü Nevruz kutlu olsun” mesajını paylaştı.

‘BUGÜN MEVSİM DEĞİŞTİ’
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Nevruz mesajında, “Bugün mevsim değişti; Nevruz Kutlu olsun. Şimdi sıra iklimi değiştirmekte. 14 Mayıs’ta ülkemize bereket, kardeşlik, adalet iklimi gelecek” dedi.