Adalar Belediyesi’ne pompalı ile saldırdı

Adalar Belediyesi’ne pompalı ile saldırdı
İstanbul Büyükada’daki Adalar Belediyesi binasının önüne giden bir kişi pompalı tüfekle yedi el ateş açtı. Binanın camlarının kırıldığı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. 71 yaşındaki Murat Ş. tutuklandı.Murat...

İstanbul Büyükada’daki Adalar Belediyesi binasının önüne giden bir kişi pompalı tüfekle yedi el ateş açtı. Binanın camlarının kırıldığı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. 71 yaşındaki Murat Ş. tutuklandı.
Murat Ş.’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiraladığı ve çay ocağı olarak kullanmak istediği bir alana İSKİ’den gelen olumsuz rapor nedeniyle su bağlatamadığı bu nedenle de belediye binasına ateş açtığı belirtildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da olayla ilgili şu mesajı paylaştı: “Adalar Belediyesine yapılan saldırının sebebi kişinin suyunun kesilmesi değil, kendisine ait olmayan bir araziye kaçak olarak yaptığı yere su bağlatamamasıdır.”
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Siyasi bir nitelik yok. Görevimizi yapmışız burada bir sorun yok. Zaman zaman ihtilaflar da çıkabilir. Biz sorunlarımızı silahla konuşamayız. Ülkede hukuk ve adalet normu var. Hukuk ve adalet normu içerisinde sorunlarımızı oturup konuşmak zorundayız. Silah hiçbir zaman sorunlarımızı konuşma yöntemi olamaz.”