Adalet 16 yıldır Hrant’a uğramıyor

Adalet 16 yıldır Hrant’a uğramıyor
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 16’ncı yıl dönümünde vurulduğu yerde anıldı. Anma konuşmasını yapan yönetmen Emin Alper “Tarih yazan kalemleri katillerin elinden almak, kardeşliğin hikayesini...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 16’ncı yıl dönümünde vurulduğu yerde anıldı. Anma konuşmasını yapan yönetmen Emin Alper “Tarih yazan kalemleri katillerin elinden almak, kardeşliğin hikayesini birlikte yazmak için buradayız” dedi. Anmaya katılanlar her yıl olduğu gibi “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz” ve “Hrant için adalet” yazılı dövizler taşıdı. Binlerce kişinin katıldığı anma, bu yıl da Dink’in katledildiği yer olan Şişli’deki Sebat Apartmanı önünde gerçekleştirildi. Anmaya siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda aydın katıldı. Yurttaşlar, Dink’in öldürüldüğü noktaya kırmızı karanfil, mum ve nar bıraktı. 2022 yılı Hrant Dink Vakfı ödülü sahibi Shaharzad Akbar ve Gezi tutsağı yönetmen Çiğdem Mater’in mesajları okundu.

“YARASINDAN HÂLÂ KAN SIZIYOR”
Anma konuşmasını yapan yönetmen Emin Alper “Bugün tam 16 sene oldu. Yine içimiz buruk yine adaletin tam anlamıyla tecelli etmediğine inanarak o katilleri yaratan karanlığın hiç dağılmadığını belki de daha da koyulaştığını bilerek yine burada onun gölgesinin ebediyen uzadığı o kaldırımda toplandık. Osmanbey kaldırımında yatan dostumuzun yarasından hala kan sızıyor. Koşturan bir insan kalabalığının arasından, ardından ağlayan öfkeli dostlarının yanından, adalet arayışına duvar olmuş mahkeme kapılarının altından, nefret ve hınç dolu kışkırtıcıların akşamları huzur içinde döndükleri evlerinin önünden, doğduğu Malatya’ya, Anadolu topraklarında kendine bir yol arıyor” diye konuştu.