Adalet bu mudur?

Adalet bu mudur?
Ankara’nın Çankaya ilçesinde Alacaatlı Mahallesi’nde 1 Temmuz’da meydana gelen olayda, bir süredir ablasıyla yaşayan Eda Nur Kaplan, 15’inci kattaki evlerinin balkonundan atladı. Sitede yaşayanların ihbarı üzerine olay yerine...

Ankara’nın Çankaya ilçesinde Alacaatlı Mahallesi’nde 1 Temmuz’da meydana gelen olayda, bir süredir ablasıyla yaşayan Eda Nur Kaplan, 15’inci kattaki evlerinin balkonundan atladı. Sitede yaşayanların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde yerdeki Eda Nur’un hayatını kaybettiği belirlendi.
Babasını küçük yaşta kaybeden, yetiştirme yurdunda büyüyen Eda Nur, intihardan bir gün önce polise giderek, iki kişinin cinsel saldırısına uğradığını söyleyerek şikâyetçi oldu. Sağlık kontrolüne götürülen Eda Nur’un cinsel saldırıya uğradığına yönelik bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi. Ancak şikâyet üzerine ismini verdiği Mehmet A. gözaltına alındı. Eda Nur’un ismini bilmediği ancak Mehmet A.’nın sorgusunda ismini verdiği diğer şüpheli Yusuf G. aranıyor. Mehmet A. ise ifadesinin ardından delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.
GERİYE ANNEYE YAZDIĞI MEKTUP KALDI
Ankara’da 30 Haziran’da iki erkeğin tecavüz ettiğini söylediği 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, tecavüz faillerinin bırakılması sonrası ailesine bir mektup bırakarak intihar ettiği iddia edildi. Mektup şöyle:
“Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı, hep içine attı ama o da çok birikti dayanamıyor artık hiç. Bir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Her gün canı acıyacağına 1 gün acısın deyip gidiyorum. Hakkını helal et. Ömer’i, ablamı, Aleyna’yı, Almanya’yı çok seviyorum. Unutmayın beni, hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum, siz durun ama. Neyse hepinizi çok seviyorum. İyi bakın kendinize ben yapamadım ama siz hep güzel günleriniz için yaşatın.”
BÖYLE ADALET Mİ OLUR?
Edanur Kaplan’ın intihar ettiği iddiasının ardından çok sayıda kişi, #edanuriçinadalet etiketi ile faillerin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (#UCİM) kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan: “2 kişinin tecavüzüne uğrayan #EdaNur,şikayet ediyor ama tecavüzcüleri serbest kalıyor bu haksızlığa hukuksuzluğa dayanamayıp annesine bu sözleri iletip canına kıyıyor. Şimdi bizler çığlık atıyoruz şahıslar belki tutuklanacak ama Edanur gitti sonsuzluğa. böyle adalet mi olur…”