‘Adalet’e Ankapark için tazminat davası

‘Adalet’e Ankapark için tazminat davası
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, medya kuruluşlarının temsilcileri ile Ankapark’ta bir araya geldi.Yavaş, Ankapark için açtıkları tahliye davasında mahkemelerin sürekli görevsizlik kararı vererek dosyayı...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, medya kuruluşlarının temsilcileri ile Ankapark’ta bir araya geldi.
Yavaş, Ankapark için açtıkları tahliye davasında mahkemelerin sürekli görevsizlik kararı vererek dosyayı sürüncemede bıraktıklarını söyledi. Yavaş, «Adalet Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız» dedi. 
Yavaş, Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açtıkları tahliye davasının ‘Asliye Hukuk Mahkemesi görevlidir’ denilerek reddedildiğini, Asliye Hukuk Mahkemesi’nin de ‘Sulh Hukuk Mahkemesi görevlidir’ diyerek görevsizlik kararı verdiğini, görev yönünden dosyanın sürüncemede kaldığını belirtti. Yavaş, Bölge Adliye Mahkemesi’nce yargı yerinin ‘Sulh Hukuk’ olarak belirlendiğini ve 6 Temmuz’da mahkemenin tahliye kararı verdiğini, Ankapark’ın 18 Temmuz’da belediyeye teslim edildiğini ifade etti. Başkan Yavaş, “Biz adete kıvrandık, yalvardık, ‘burası çürüyor’ diye. Ama sonuç alamadık. Hasar tespit çalışmalarımızdan sonra Adalet Bakanlığı hakkında da tazminat davası açacağız” dedi.
Yavaş, süreçteki yargı kararlarına ilişkin soru üzerine, “Herhalde herkes karar verirken çekiniyor başına bir iş gelecek diye. Başka bir izahı olamaz bunun. Çünkü hâkim gelip, kendi gözüyle görmesine rağmen, üstelik biz ‘şahsın zararını tamamlayacak teminatı yatıralım’ dememize rağmen vermemesi, sürekli görevsizlik kararı verip, mahkemelere bakmak istememelerinin başka bir anlamı olamaz.