Adaletin Bu mu Dünya

Adaletin Bu mu Dünya
Covid-19 pandemisiyle birlikte artan enflasyon oranı Brezilya’da milyonları açlığa sürüklerken ülke Rio’da bir foto muhabirin çektiği kareleri konuşuyor. Hayvan yemine dönüştürülmek için fabrika yolunda olan kemikler, açlıkla...

Covid-19 pandemisiyle birlikte artan enflasyon oranı Brezilya’da milyonları açlığa sürüklerken ülke Rio’da bir foto muhabirin çektiği kareleri konuşuyor. Hayvan yemine dönüştürülmek için fabrika yolunda olan kemikler, açlıkla boğuşan nüfus için bir yiyecek alternatifi olarak görülüyor.
Ödüllü foto muhabir Domingos Peixoto, Rio’da çektiği fotoğraflarla hayvan leşlerini karıştıran insanları anlattı. Peixoto, ülkede tepki çeken karelere dair, “Burada işler şimdilerde gerçekten çetin. Kimi insanlar kemik yiyor, diğerlerininse yiyecek kemikleri bile yok” ifadelerini kullandı.
Söz konusu fotoğraflar, sakatat ve kemik gibi artıkları hayvan maması ve sabun üreten fabrikaya taşıyan kamyonun römorkunda çekildi. Kamyona gelenlerin ise buradaki kemikleri yiyecek bulma umuduyla karıştırdığı anlar Peixoto’nun objektifine yansıdı.
Geçtiğimiz haftalarda Evsiz İşçiler Hareketi (MTST), Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsası’nı işgal edip ellerindeki hayvan kemikleriyle ülkedeki açlığı ve hayat pahalılığını protesto etmişti.