Adaletin dili tutuk

Adaletin dili tutuk
İzmir Karaburun Adliyesi'nde karıştığı kavga sonrası tutuklanan MHP İlçe Başkanı Erkan Özen önceki gün akşam saatlerinde tahliye edildi.Erkan Özen'i tutuklamaya sevk eden Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve tutukluluğa...

İzmir Karaburun Adliyesi'nde karıştığı kavga sonrası tutuklanan MHP İlçe Başkanı Erkan Özen önceki gün akşam saatlerinde tahliye edildi.

Erkan Özen'i tutuklamaya sevk eden Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve tutukluluğa itirazı reddeden üst mahkemenin hâkimi aynı zamanda söz konusu savcının eşi Cansu Kurucu Yılmaz, Hâkim ve Savcılar Kurulu’nun gece kararnamesiyle geçici görevle Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine sürüldü.İlk tutuklama kararını veren hâkim içinse bir işlem yapılmadı.

Olay esnasında AKP Karaburun İlçe başkanı Adem Avcı’nın, tutuklama talep eden Savcı Muhammet Miraç Yılmaz ile görüşmek istediği, Savcı Yılmaz’ın "Seninle neden görüşeyim" diye AKP ilçe başkanını reddettiği bilgisine ulaşıldı. Bu olayın hemen ertesi sabahı Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve eşi Cansu Kurucu Yılmaz kendilerine süre verilmediği için acele bir şekilde Şanlıurfa Siverek’e girmek zorunda bırakıldı.

MHP İlçe Başkanı Erkan Özen MHP İl Yönetimiyle bir toplantı yaptıktan sonra konuyla ilgili açıklama yapacağını ifade etti.

ADEM AVCI


NE OLMUŞTU?
Karaburun Adliyesi'nde bir boşanma davası nedeniyle 1 Eylül'de olaylar çıktı. Meryem K. ve Sinan K. arasındaki boşanma davası Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülüyordu. Boşanma aşamasında olduğu Sinan K.'nın malları muvazaalı şekilde başkasının üzerine geçirdiğini iddia eden Meryem K. Karaburun Belediyesi çalışanı Mehmet Civan'ı tanık gösterdi.

Bunun ardından Sinan K.'ya destek vermek için adliyeye gelen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ile yanındakiler Meryem K. ile çocuklarına saldırdı ve tanık Mehmet Civan'ı darp etti.

Adliyede çıkan olay sonrası gözaltına alınan MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ve yanındakileri Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz tutuklamaya sevk etti, şüpheliler tutuklandı.


NEREDESİN BEKİR BOZDAĞ?
CHP İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, konuyu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu. Türkiye’de adalet sisteminin yerle bir edildiğini ve hukukun katledildiğini söyleyen Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

“Neredesin Bekir Bozdağ? Bu nasıl adalet? Hukukun sana göresi bana göresi olur mu? Adalet siyasi partilere göre işlemez, işleyemez. Koca koca adalet sarayları yaptılar, içerisinde adalet yok. Adaletin olmadığı yerde Adalet Bakanı olsan ne olur? Ortada devlet dediğimiz mekanizmanın ufacık bir kırıntısı kaldıysa bunun hesabı sorulmalı.”

Kılıç, AK Parti-MHP ittifakının oluşturduğu 'Cumhur İttifakı' yargısının skandallarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. Kılıç, Adalet Bakanı Bozdağ'a şu soruları yöneltti:

Karaburun Adliyesi’nde yaşandığı belirtilen bu olaylar doğru mudur?

Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve hâkimi Cansu Kurucu Yılmaz, İzmir’den Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gönderilmiş midir? Eğer gönderilmişse tayin dönemi olmamasına rağmen neden böyle bir tasarrufta bulunulmuştur?

Karaburun Adliyesi’nde yaşandığı ifade edilen bu olayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa kimler hakkında açılmıştır? Açılmamışsa açılması düşünülmekte midir ve ne zaman açılacaktır?

Son bir yılda tayin dönemi dışında görev yaptığı ilden başka bir ile talebi ve mazereti dışında gönderilen hâkim ve savcı olmuş mudur? Olmuşsa sayısı kaçtır? Hangi illerden hangi illere gönderilmiştir?