Adam dövmeye yasal iltimas!

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 15, 2021 / 11:10

Ne ad vereceğimi bilemedim. Ne için diyeceksiniz?
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı milletvekili Selçuk Özdağ’a sopayla saldıran darp eden kişiler için verilen tahliye kararının gerekçesine ne diyeceğime bir türlü karar veremedim.
Adam dövmeye yasal destek desem; olmaz ağır kaçar.
Prim mi desem acaba? Bu da tam anlatmıyor, biraz zorlama oluyor..
Göz yummak desem, yapılan eylemi, saldırıyı hoş görmek. Yok yok bu da hafif kaçıyor, mahkemenin gerekçesi hoşgörünün bir adım ötesinde.
En uygunu galiba iltimas demek. Yani, kayırma; arka çıkma, ayrıcalık tanıma anlamında.Galiba mahkemenin kararıyla örtüşüyor.
Biraz açalım..Savcılık, Özdağ’a sopayla saldıran kişiler için kasten adam yaralamaktan 9 yıla kadar
hapis cezası istemişti. İddianameyi inceleyen asliye ceza mahkemesi eylemin öldürmeye teşebbüs olabileceği gerekçesiyle görevsizlik kararı verip dosyayı ağır ceza mahkemesine sevk etmişti.
Buraya kadar her şey normal.
Bundan sonrası hukukun kişilere göre işlediği/işletildiği yorumuna neden oluyor.
Savcılık, asliye ceza mahkemesinin kararına itiraz etti; ‘ görev uyuşmazlıkları sırasında dosya istinafa gider , bu süre zaman alır, sanıkların tutukluluk süresi kanunla öngörülen miktardan fazla olabilir’ gerekçesiyle tahliyelerini istedi.
Ağır ceza mahkemesi kabul etti.
Özdağ’a saldıranlar 30 günde özgürlüğüne kavuştu.
Savcılık hassasiyet göstermiş tutukluluk süreleri uzayabilir demiş. Acaba yargı müessesesi aynı hassasiyeti diğer yargılamalarda da gösteriyor mu?
Nerde!.
Gösterse Türkiye gerçek anlamda hukuk devleti olur!
Osman Kavala kaç gündür tutuklu?
1203 gün olmuş. Özdağ’a saldıranlara gösterilen hassasiyet Kavala’ya gösterilse çoktan tahliye edilmişti.
Sopayla saldırana uzun tutuklu kalabilirler, mağdur olabilirler endişesi taşıyan yargı, Kavala söz konusu olduğunda ( Çünkü iktidar kızıyor, iktidar suçluyor) kılını kıpırdatmıyor.
Hem de hakkında AİHM ve Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu kararı olmasına rağmen uzun tutukluluğu görmezden geliyor.
Ahmet Altan’ın durumu farklı mı? Yazılarından dolayı 4.5 yıldır hapiste. Yargıtay bir türlü dosyasına bakmıyor. Biliyorsunuz mahkeme ceza verdi, yattığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti ama birileri yattığı süreyi az bulmuş olacak ki bir hafta sonra yeniden tutukladılar.
Sadece iki örnek verdim. Uzun tutukluluk kurbanı/mağduru o kadar çok kişi var ki.
Say say bitmez..

Mehmet Tezkan

Mehmet Tezkan… 1960 yılında istanbul’da doğan Mehmet Tezkan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Tezkan, bir dönem Cumhuriyet Gazetesi’nde spor müdürlüğü, Yankı Dergisi’nde ise yazı işleri müdürlüğü yaptı. Show TV’de Haber Müdürlüğü, Star TV’de de Haber Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Sabah Gazetesi’nde Genel Yayın Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Sabah, Vatan ve Milliyet Gazeteleri’nde köşe yazarlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top