Adamına göre hukuk

Adamına göre hukuk
Oyuncu Berna Laçin, gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Avukat Feyza Altun hakkında yapılan “Darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, Berna benim, Feyza Altun benim. Canan’ı ben almam. Aklınızdan...

Oyuncu Berna Laçin, gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Avukat Feyza Altun hakkında yapılan “Darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, Berna benim, Feyza Altun benim. Canan’ı ben almam. Aklınızdan bile geçirmeyin, şimdiden söyleyeyim” şeklindeki cinsiyetçi saldırıyı ağır eleştiri sayan savcılık, soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Son dönemde kadınlara yönelik cinsiyetçi saldırılar gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’a da Twitter üzerinden hakaret edilmiş, ardından büyük bir operasyon başlatılarak 16 kişi gözaltına alınmış, üç kişi tutuklanmıştı.
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik hakaret sonucu ise 1 kişi tutuklanmış iki gün sonra serbest bırakılmıştı. Laçin, Mengü, Kaftancıoğlu ve Altun’a yönelik cinsiyetçi saldırının eleştiri sayılarak takipsizlik kararı verilmesi ise “çifte standart” yorumlarına neden oldu. Verilen takipsizlik kararının ardından bir paylaşımda bulunan Berna Laçin, verilen kararı eleştirdi ve tepkisini şu sözlerle gösterdi:
“Sevgili doktorcum sonra bana “nedir bu iç kulak basıncı, nasıl bir baskı altında yaşıyor olabilirsiniz ki menier bu kadar ağır seyrediyor” demeyin! Bu ülkede nefes almak bile zordur eğer kadınsan ! Unutma ! Babandan korkmuyorlarsa, her saldırı “Babacan”dır kadınlara!” CHP’li Kaftancıoğlu da, “Bir kadına bir anneye asla hakaret ettirmeyiz diyenler online mı?” diye sordu.