Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Adana Demirspor zirveye renk kattı

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun ilk 7 haftası geride kaldı.

Bu yazımda, ligimizin bu bölümünde sergiledikleri etkili performans ile dikkatimi çeken takımları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Topladığı 16 puanla puan cetvelinin zirvesinde bulunan iki takımdan biri olan Adana Demirspor ile başlamak istiyorum.

İşadamı Murat Sancak başkanlığında çok önemli bir ekonomik güce sahipler. Bu ekonomik güç sayesinde de birbirinden önemli oyuncuları Adana’ya getiriyorlar.

Bu sezon da; Yaroslav Rakitskyi, Henry Onyekuru, Artem Dzyuba, Fredrik Gulbrandsen gibi önemli isimleri kadroya kazandırdılar. Takımın başında da Vincenzo Montella gibi futbolu çok iyi bilen bir teknik adam var.

Sezonun oynanan bölümünde savunmada ve hücumda etkili bir performans sergilediler. Stoper Rakitskyi, kalitesi ve tecrübesiyle savunmayı toparlıyor. Belhanda-Onyekuru-Dzyuba gibi klas oyuncular da oyun kurgulama ve ataklardaki kaliteyi artırıyor.

Akdeniz temsilcisi bu form grafiğini sezon sonuna kadar sürdürebilir mi bilmiyorum. Ama, oynadığı futbol ile taraftarlarının ve lige renk kattığı için futbolseverlerin beğenisini kazandığı muhakkak.

Sezona iyi başlayan takımlardan biri de, Adana Demirspor ile aynı puanla zirveyi paylaşan Galatasaray.

Okan Buruk liderliğinde sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla giriş yapan Galatasaray, ilk 7 haftada taraftarlarını umutlandıran bir performans sergiledi.

İstekleri üst seviyede. Puan kaybetmek üzere oldukları Antalyaspor, Ümraniyespor ve Gaziantep FK maçlarını, istekli ve arzulu oyunları sayesinde son dakikalarda buldukları gollerle lehlerine döndürmeyi başardılar.

Bafetimbi Gomis, Haris Seferovic ve Dries Mertens’ten oluşan hücum hattına dünyaca ünlü santrafor Mauro Icardi’yi de ekleyerek, güçlerine güç kattılar.

Klas isimlerden oluşan bu mevki ilerleyen haftalarda birtakım sıkıntıları doğurabilir. Bu isimler, kalite olarak birbirine çok yakın isimler. Okan Buruk, rotasyonu çok hassas bir şekilde ayarlamazsa ilerleyen haftalarda sıkıntı ortaya çıkabilir.

Galatasaray’ın son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde olacağına inanıyorum.

Sezon başı itibariyle gösterdiği performans ile dikkat çeken bir başka ekip ise Başakşehir oldu. Yönetim ve Emre Belözoğlu çok iyi bir takım oluşturmuş.

Savunmada dikkatli ve kontrollü bir görüntüleri var. Stoperler Duarte ile Youssuf Ndayishimiye arasındaki uyum çok iyi. Rakiplere kolay pozisyon bulma şansı vermiyorlar.

Sol kanatta Mounir, sağ kanatta Bertrand Traore ve santrafor bölgesinde Stefano Okaka’dan oluşan çok etkili bir hücum hattı var.

Ön libero bölgesinde, savunma ile hücum hattı arasındaki bağlantıyı çok iyi kuran Lucas Biglia gibi çok beğendiğim bir oyuncu var.

İlk 7 haftada 14 puan toplayan Başakşehir, puan cetvelinin 3.sırasında bulunuyor. Bu oyun ritmini devam ettirdikleri takdirde de sezonu iyi bir yerde tamamlayacaklarına inanıyorum.

Portekizli teknik adam Jorge Jesus ile yeni bir sezona merhaba diyen Fenerbahçe, ilk 7 haftada topladığı 13 puan ile puan cetvelinin 6.sırasında bulunuyor.

Sezon başı itibariyle Fenerbahçe’nin ortaya koyduğu performansı beğendim. Tempolu bir futbol oynamaya çalışıyorlar. Savunmada belli başlı sorunları var ama aşılamayacak sıkıntılar değil.

Sarı lacivertliler için ilerleyen haftalarda daha net ifadeler kullanabileceğimizi düşünüyorum.

Zira, şampiyonluk yolundaki en önemli rakipleri olan Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir ile henüz oynamadılar. Bu maçlarda gösterilecek performans ve alınacak puanlar çok önemli. Ayrıca, geçtiğimiz sezonun flaş ekiplerinden Konyaspor’a da deplasmanda mağlup oldular.

Milli aranın ardından oynayacakları ilk maç olan Beşiktaş derbisinde ortaya koyacakları futbol, Fenerbahçe’nin sezon sonu hedefleri konusunda bizlere rehber olacaktır. Ali Koç ve taraftar, bu sezon mutlak şampiyonluk istiyor ama bu performans yeter mi?

Spor Toto Süper Lig’in ilk 7 haftasında sergiledikleri olumlu performans ile dikkatimi çeken ekipler bu şekilde. Milli aranın ardından bütün takımlarımızın performansının yükselmesini ve tüm takımlara başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi