Adana’da enkaz kaldırma çalışmaları güçlükle ilerledi

Adana’da enkaz kaldırma çalışmaları güçlükle ilerledi
Depremin hissedildiği illerden Adana’da da binalar yıkılırken, enkaz altında kalan vatandaşlar gün boyuncu ulaşılmaya çalışıldıDeprem, özellikle Adana’nın Çukurova ilçesini yoğun olarak etkiledi. Kentte çok sayıda bina...

Depremin hissedildiği illerden Adana’da da binalar yıkılırken, enkaz altında kalan vatandaşlar gün boyuncu ulaşılmaya çalışıldı

Deprem, özellikle Adana’nın Çukurova ilçesini yoğun olarak etkiledi. Kentte çok sayıda bina yıkıldı, can kayıpları ve çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremde, Adana’da bir binanın yarısı çöktü. Saat 18.30 sıralarında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın verdiği son bilgilere göre Adana’da 24 binanın yıkılması sonucu; 58 kişi hayatını kaybetti, 720 kişi yaralandı

Türk Hava Yolları, deprem bölgesine ulaşmak isteyen vatandaşlar için Adana, uçuş operasyonlarının kesintisiz devam ettiğini duyurdu. 420 kişilik Azerbaycan arama kurtarma ekibi de Adana’ya geldi. Adana’nın Pozantı ilçesinde kamu binaları depremzedelere açıldı. Depremden etkilenerek kent merkezinden bölgeye gelenler, ilçede yoğunluk oluşturdu.

‘ÇOK SAYIDA VATANDAŞIMIZ ENKAZ ALTINDA’
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Evrensel’e yaptığı açıklamada Çukurova ilçesi ağırlıklı olmak üzere yüksek katlı binanın yıkıldığını belirtti. Barut, “Çok sayıda vatandaşımız enkaz altında. Her geçen saniye kayıp sayımız artıyor. Binalar çok yüksek olduğu için enkaz kaldırma çalışmalarımız güçlükle ilerliyor” dedi.

Havanın çok soğuk ve yağışlı olduğuna dikkat çeken Barut, “Çadırlar kuruldu ve toplanma alanlarına çorbalar götürüldü. Soğuktan dolayı ısınmayla ilgili sıkıntılar yaşanıyor” diye konuştu. Barut halkın evlerine girmek istemediğini, bu sebeple daha çok çadıra ihtiyaç duyulacağını vurguladı.

AKP’Lİ ÇELİK İNCELEMELERDE BULUNDU
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi Barış Manço Bulvarı’nda yıkılan binalarda incelemelerde bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, kentte enkaz kaldırma çalışmalarının son derece titiz ve güçlü bir şekilde devam ettiğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI KARALAR: ÖZÜR DİLİYORUM
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Habertürk yayınında, “Elimizden geldiğince; sıcak yemek, battaniye, ısıtıcı, çadır dağıtmaya çalışıyoruz ama 3 milyon insanın dışarıda olduğu bir yerde herkese yetişmek mümkün olmuyor. Yetişemediğimiz vatandaşlarımızdan buradan özür diliyorum” dedi.