“Adana’da ölenlerin sayısı az gösteriliyor”

“Adana’da ölenlerin sayısı az gösteriliyor”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ile yönetimi pandemi sürecini değerlendirmek için bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada konuşan Zeydan...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ile yönetimi pandemi sürecini değerlendirmek için bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada konuşan Zeydan Karalar, “Hastanelerden gelen ölüm raporlarında vefat nedeni ‘bulaşıcı hastalık’ yazdığı için cenazeleri Kovid-19’dan ölmüş gibi gömüyoruz. Böyle olunca da Kovid-19’dan ölenlerin sayısının az gösterildiğini düşünüyoruz” dedi.
Adana’nın pandemi sürecinin en kötü dönemini yaşadığını belirten Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş de, “Neredeyse her ailede virüslü kişi var” diye konuştu. Sağlık çalışanlarına dikkat çeken Başkan Karalar, “Türkiye’deki yoğun vakaya rağmen ölüm sayısı çok artmıyorsa bu bizim hekim ve sağlık çalışanlarımızın sayesinde olmaktadır” ifadelerini kullandı.
‘YOĞUN BAKIMLAR DOLDU’
Hastanelerde Kovid-19 hastaları için ayrılan bölümlerin dolduğuna işaret eden Selahattin Menteş, “Hastaları yatıracak yer bulamıyoruz. Yoğun bakımlarımız dolu. Tüm hekim ve sağlık çalışanları tükenmişlik içerisindeler” dedi.