ADAY KILIÇDAROĞLU, AÇIKLAMA PAZARTESİ

Son Güncellenme Tarihi: Mart 3, 2023 / 08:44

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin liderleri yaptıkları 12. toplantının ardından, cumhurbaşkanı adayı ve geçiş süreci yol haritası konusunda “ortak bir anlayışa ulaşıldığını”, pazartesi günü ismin açıklanacağını duyurdu. Kulislere göre toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi üzerinde uzlaşıldığı, liderlerin cumhurbaşkanı yardımcısı olması görüşünün kabul gördüğü, ancak yetkileri için müzakere yapılmadığı belirtildi. Millet İttifakı’nın 6 Mart’taki toplantısına kadar ise bu konuda gelişmelerin yaşanabileceğine işaret ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, dün 14.00’de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaloğlu’nun ev sahipliğinde, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için bir araya geldi.

Yaklaşık altı saat süren toplantıdan sonra altı genel başkanın imzasıyla yapılan ortak açıklamada şöyle denildi: “Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart’ta kamuoyu ile paylaşmak üzere tekrar bir araya geleceğiz.”

Liderler pazartesi günü yine Saadet Partisi Genel Merkezi’nde saat 14.00’da buluşacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top