Aday konuşacaklar

Son Güncellenme Tarihi: Mart 2, 2023 / 08:21

Gözler Millet İttifakı’nın bugün yapacağı toplantıya çevrilmişken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıda cumhurbaşkanı adayının belirlenebileceğini ama hemen açıklanmayabileceğini söyledi.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Nasıl ki ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ metnini, Anayasa taslağımızı belirledik ve belirlediğimiz başka bir tarihte açıkladık, Cumhurbaşkanı adayını da belirledikten sonra başka bir tarihte açıklarız” ifadelerini kullandı. “Cumhurbaşkanı adayını açıklamak için özel bir tören düzenler misiniz” sorusuna Kılıçdaroğlu “Hepsini 2 Mart’ta belirleyeceğiz” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 10 Mart’ta parlamentoyu yenileme kararı almasının Millet İttifakı’nın aday belirleme takvimini etkilemeyeceğini söyledi.

Kulis: İYİ Parti destekleyecek
Altılı Masa, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere bugün toplanıyor. Genel başkanlar partilerinden tam yetkiyi aldı. Ekonomim’den Mehmet Kaya’nın kulis haberine göre İYİ Parti yetkilileri, toplantıdaki tutumlarının kriz oluşturmayacak şekilde belirlendiğini kaydettiler. Buna göre, İYİ Parti, kamuoyu analiz ve araştırmalarına dayalı olarak aday konusundaki görüşlerini açıklayacak. Yetkililer, “Elbette CHP’nin, diğer partilerin de hazırlığı olacaktır, onlar da tezlerini söyleyecektir. Bütün bunlar tartışılacak” dedi. İYİ Parti’nin masaya getireceği isimlerin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu olduğu kamuoyuna yansımıştı. İYİ Parti kaynakları masayı dağıtma ya da kriz çıkarma gibi bir tutumları olmayacağını belirterek, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı benimsenirse İYİ Parti bu kararı destekleyecek ve seçimlerde var gücüyle çalışacaktır” dediler.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top