ADAY MASADAN BİRİSİ OLACAK

ADAY MASADAN BİRİSİ OLACAK
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını; ikili, üçlü görüşmeler yürüterek belirleyeceğini açıkladı. Uysal, Altılı Masa’nın 26 Ocak'ta yapılacak toplantısında da değerlendirme...

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını; ikili, üçlü görüşmeler yürüterek belirleyeceğini açıkladı. Uysal, Altılı Masa’nın 26 Ocak'ta yapılacak toplantısında da değerlendirme yapılacağını belirterek, “Seçim takvimi başlayıncaya kadar adayın açıklanacağı kanaatinde değilim” dedi.

Uysal, adayın, masadaki genel başkanlardan birisi olması gerektiğini ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da parlamentodaki ikinci büyük partinin lideri olarak değerlendirileceğini belirtti.

“Geçiş sürecinin cumhurbaşkanı ile ittifak içindeki partilerin ortak sorumluluğu içinde yönetileceğini” söyleyen Uysal, Altılı Masa’da yer alan siyasi partilerin ise başörtüsü konusunda yeni bir anayasa değişikliği teklifi hazırlayarak imzaya açacaklarını söyledi

Uysal Altılı Masa’nın başörtüsü tavrına yönelik “Erdoğan’ın uzun süredir çevresine ‘Bana bir referandum konusu bulun’ dediği rivayet edilir. Nihayet böyle bir nokta var. Böyle bir seçim süreci geçirmek istiyor. Başörtüsü meselesinde hiç kimsenin itirazı yok, ortak kabul var. İktidarın bir teklifi var siyasi parti gruplarına sundular. CHP’nin bir yasa teklifi var zaten. Meclis’te temsil edilen partiler olarak anayasa değişikliği teklif hazırlığımızı da gerçekleştireceğiz.

Başörtüsü konusunda yeni bir teklifin verilmesini değerlendirdik, önümüzdeki hafta netleşir” ifadelerini kullandı.