‘Adayı açıklamak şu an hata olur’

‘Adayı açıklamak şu an hata olur’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zincir marketlerle ilgili tartışmalar için "Devlet yönetiminde bir acziyet olduğu için bir suçlu bulmaları lazım. Madem zincir marketler fiyatları yükseltiyor buna Rekabet Kurumu'nun bakması...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zincir marketlerle ilgili tartışmalar için "Devlet yönetiminde bir acziyet olduğu için bir suçlu bulmaları lazım. Madem zincir marketler fiyatları yükseltiyor buna Rekabet Kurumu'nun bakması gerekir. Eğer fiyatlar artıyorsa ceza kesersiniz. Siz bunları yapmıyorsunuz 3 firma var, özellikle 1 firmaya saldırıyorsunuz" dedi.

Enflasyon nedeniyle bütçe rakamlarının tutmadığı belirten Kılıçdaroğlu, "Bütçe daha parlamentoya geldikten bir süre sonra rakamların değerini kaybettiğini görüyorsunuz. Böyle bir enflasyonun olduğu ortamda başka bir şey mümkün değil. Önümüzdeki aylarda bütçeye yeni ekler yapmak zorunda kalacaklar" şeklinde konuştu.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Önce biz kendi programımızı oluşturacağız. Hepimiz aynı şeyi söylemeliyiz ki söylem birliği oluşsun. Bunları oluşturmadan aday belirlemek asla asla doğru olmaz." dedi.

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atması ve Örs'ün yoğun bakıma alınması hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Parlamentoda zaman zaman gerginlikler oluyor ama bir süre sonra sükunet oluyordu. Bu sefer farklı bir şey oldu. AK Partili vekil parmağına muşta gibi taktığı yüzükle saldırdı. En azından özür dile ama bunu da yapmadı. Böyle bir ortam 21. yüzyıla yakışmıyor. Bu suç üstü hali gerektiren bir olay. Savcıların hemen harekete geçmesi gerekiyordu" ifadelerini kullandı.