Adaylık çok pahalı

Adaylık çok pahalı
En az 100 bin imza ile seçmenler tarafından aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adayları ile bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin ödeyeceği ücret belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı...

En az 100 bin imza ile seçmenler tarafından aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adayları ile bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin ödeyeceği ücret belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin propaganda usul ve esaslarına ilişkin çalışmaların tamamlanması sonucu açıklama yaptı. Yener, seçmenler tarafından aday gösterilen Cumhurbaşkanı adayların 555 bin 980 lira ve bağımsız vekil adayı olmak isteyenlerin 55 bin 598 lira ödemesi gerektiğini bildirdi.

ADAY ADAYLARI: İNCE, OĞAN, PERİNÇEK VE UZAN
Mecliste grubu olmayan, yani imza toplayarak ve belirlenen ücreti ödeyerek aday olması gereken isimler ise Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek. Genç Parti’nin Genel Başkanı Cem Uzan da 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamıştı. Bu isimlerin cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzayı beş gün içerisinde toplamaları ve 555 bin 980 lirayı ödemeleri gerekiyor.