Adeta ‘Yarım kalan işi bitirin’ talimatı

Adeta ‘Yarım kalan işi bitirin’ talimatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Meclis’teki grup toplantısında, CHP’nin Suriye ve Irak tezkeresine “hayır” oyu vermesine tepki göstererek Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin “emir eri” konumuna geldiğini söyledi.Son tezkere...

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Meclis’teki grup toplantısında, CHP’nin Suriye ve Irak tezkeresine “hayır” oyu vermesine tepki göstererek Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin “emir eri” konumuna geldiğini söyledi.

Son tezkere oylaması öncesinde HDP yöneticilerinin CHP’ye çağrı yaptığını ve ittifakta kalmalarını CHP’nin tezkereye dahil olmama şartına bağladıklarını ileri süren Erdoğan, “Burada asıl önemli olan ülkemizin en büyük ikinci partisi durumundaki CHP’nin, terör örgütünün oyuncağı HDP’ye teslim olması, HDP’ye biat etmesi, boyun eğmesidir. Allah CHP’ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önceki tezkerelere de “hayır” oyu veren HDP’nin etkisi altına girdiğini iddia eden Erdoğan, sözlerini, “Bizim Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başkomutanı olduğumuz doğrudur, asıl sorulması gereken soru Kılıçdaroğlu’nun nasıl olup da HDP’nin emir eri konumuna geldiğidir.” dedi.

TEPKİ ÇEKEN SALDIRI VİDEOSU
Erdoğan’ın konuşması sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı kamu görevlileri ve bürokratlara yönelik uyarılarının da yer aldığı bir video yayınlandı. Videoda Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’taki şehit cenazesinde uğradığı yumruklu saldırı verildi. Saldırı anında kullanılan ifadeler ise dikkat çekti. Videoda, “11 yıllık mağlubiyetlerden hiçbir ders çıkarmayan” ifadesinin yer aldığı bölümde saldırı anı verildi. Videonun sonunda yine Kılıçdaroğlu hedef alınarak, “Millete hesap verecektir” denildi. Bu ifadelerin kullanıldığı bölümlerde Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğradığı anlara ait görüntüler yer aldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN VİDEO DEĞERLENDİRMESİ

Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında kendisine hedef alan video yayınlamasına akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Şahıs bugünkü grup toplantısında, uzun uzun benim videolarımı izlettirmiş, aleni tehditler savurmuş. Adeta birilerine, ‘yarım kalan işi bitirin’ talimatı vermiş. İşte buradan söylüyorum: Ne senden, ne senin şürekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim. Bunu bilesin.” ifadelerini kullandı.

‘OYNAT UĞURCUM’ SİYASETİ
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın video yayınlamasının hemen ardından ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Şahıs, grup konuşması yapıyor; dakikalarca videolarımı gösteriyor. Sevgili Şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin. “Oynatalım Uğurcuğum” siyasetinde sana başarılar diliyorum”