Adıyaman enkaza döndü

Adıyaman enkaza döndü
Depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman’da yıkımın boyutunun hayli büyük olduğu belirtildi.Adıyaman’da yıkılan binalar arasında kent merkezindeki belediye başkanlığı binası da bulunuyor. Yıkımın ardından...

Depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman’da yıkımın boyutunun hayli büyük olduğu belirtildi.

Adıyaman’da yıkılan binalar arasında kent merkezindeki belediye başkanlığı binası da bulunuyor. Yıkımın ardından başkanlık binasının ajanslara yansıyan fotoğrafında enkaz haline geldiği görüldü. Belediye binası ile birlikte tarihi Ulucami gibi birçok cami de tamamen yıkıldı. AKP İl Başkanlığı’nın da içinde bulunduğu bina da yerle bir oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adıyaman ile ilgili bilgi verirken, “Gölbaşı’nda hastanemizde ağır hasar var. Hastalarımız taburcu edildi” dedi.

‘KARAPINAR VE BAHÇELİEVLER YERLE BİR OLDU’
Gazete Duvar’daki habere göre, Adıyaman’a bağlı Kömür Belediyesi Başkanı Erkan Karakaş, “Adıyaman enkaza döndü. Can kaybı yüksek. Hava yağışlı. İnsanlar enkaz altında. Şehir merkezinde ciddi yıkım var. İnsanlar dışarda. Özellikle Karapınar ve Bahçelievler bölgesi, hemen hemen yerle bir oldu” dedi.

‘ŞEHİR MERKEZİ KAĞIT GİBİ OLMUŞ’
HDP Adıyaman eski Milletvekili Behçet Yıldırım, Adıyaman merkezde yıkımın büyük olduğunu belirterek arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu söyledi. Yıldırım, “Biri, sabah 04.00 sularında biri saat 13.00 sularında olmak üzere iki büyük deprem yaşadık. Adıyaman’da müdahale ekipleri yetersiz. Enkaz altından yardım sesleri geliyor. İnsanlar kendi imkanları ile enkaz altındakileri çıkarmaya çalışıyor” dedi.

“İNSANLAR ENKAZ ALTINDAN BAĞIRIYOR”
İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, Halk TV yayınında “Devletin eli uzanmadı hala. İnsanlar hep enkazın altında bağırıyorlar bizi kurtarın diye. Adliyenin karşısındaki üç tane büyük apartman çökmüş durumda. Altında yüzlerce insan var. Vatandaş kendi kendine yetme mecburiyetinde. Devletin hiçbir şeyi yok. Kimse bize erişmiyor” dedi.

MİLLETVEKİLİ DE ENKAZ ALTINDA KALDI
AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi de depremde enkaz altında kaldı. Taş’ın danışmanı Çetin Sayıcı, AK Partili Taş’ın Adıyaman merkezde, 9 katlı aile apartmanında depreme yakalandığını, binanın tamamen yıkıldığını söyledi.

Taş’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Vekilimiz Yakup Taş, ailesi, birçok hemşehrimiz gibi deprem nedeniyle enkaz altındadır. Dualarınıza, vekilimiz ve ailesini de katar mısınız?” ifadelerine yer verildi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU DEPREME YAKALANDI
Adıyaman’a incelemeler için gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki koordinasyon toplantısına katıldığı sırada depreme yakalandı. Depremin hissedilmesiyle masanın altına giren Karaismailoğlu ve diğer ilgililer, sarsıntının sona ermesiyle binadan ayrıldı. Karaismailoğlu yaptığı açıklamada ise, “Durum kötü, ulaşmaya çalışıyoruz. Enkaz altında çok sayıda vatandaşımız var. Maalesef, kaybettiğimiz vatandaşlarımız da var. Olağanüstü bir durum var, teyakkuz halindeyiz. Yardım ekipleri yollarda. Buradaki ekiplerimizle birlikte afete müdahale etmeye çalışıyoruz. Durum ciddi. Buradayız, uğraşacağız. Milletimizle, vatandaşımızla beraberiz” dedi.