“Adıyaman’da hala enkazdan ceset çıkıyor”

“Adıyaman’da hala enkazdan ceset çıkıyor”
Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da depremzede çocukların eğitimden uzak kalması, geçici barınma alanında görülen eksiklikler ve hijyene erişim gibi sorunlar hâlâ çözülemedi. Sol haber portalında yer...

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da depremzede çocukların eğitimden uzak kalması, geçici barınma alanında görülen eksiklikler ve hijyene erişim gibi sorunlar hâlâ çözülemedi.

Sol haber portalında yer alan söyleşiye göre; bölgedeki son durumu anlatan Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) Adıyaman milletvekili adayı Nurhak Şenol, “Kentteki enkaz kaldırma çalışmaları iki ay geçmesine rağmen devam ediyor. En kötüsü ise enkazlardan hâlâ ceset çıkıyor” dedi.  Şenol şu bilgileri verdi:

“Çadır kentlerin çoğunluğu tarlalarda toprak zeminlerin üzerine kurulu. Konteynere ulaşabilmiş çok az yurttaşımız var. Bebek takipleri, gebe takipleri, aşılara ulaşım kısıtlı. Çok az sayıda Aile Sağlığı Merkezi açık. Çadır kentlerdeki tuvalet ve banyo sayısı ihtiyacı karşılamayacak kadar az. Kentte su var ancak kullanım suyu olarak kullanmaya uygun değil.”