Adliyeye yasak

Adliyeye yasak
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba, Twitter hesabından paylaştığı belgeyle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Anadolu Adliyesi’nde yargılanacağı dava öncesi Kartal ilçesinde toplantı ve...

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba, Twitter hesabından paylaştığı belgeyle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Anadolu Adliyesi’nde yargılanacağı dava öncesi Kartal ilçesinde toplantı ve gösteri ve basın açıklamalarının yasaklandığını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu’nun, 2019’daki yerel seçimler sırasında “Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle” başlayan yargılanmasına dün 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Dünkü duruşmadan da karar çıkmadı ve dava 11 Kasım’a ertelendi.

Hakkında 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edilen İmamoğlu, iki yıldan fazla bir ceza verilmesi halinde ‘‘siyaset yasağı’’ ile karşı karşıya kalabilir.

28 Nisan’da yapılan duruşmada savcının mütalaasını vermesi nedeniyle 1 Haziran’da yapılan son duruşmada mahkemenin karar vermesi bekleniyordu.

Ancak 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hüseyin Zengin beklentilerin aksine İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat’ın tanık dinlenmesi ve delillerinin incelenmesi yönündeki talebini dikkate alarak duruşmayı 21 Eylül’e ertelemişti.

Bu karardan 18 gün sonra yayınlanan Hakimler Savcılar kararnamesiyle Hakim Hüseyin Zengin, İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nden Samsun’a tayin edilmişti.

BUNLAR BOŞ İŞLER
İstanbul Erkek Lisesi ziyareti çıkışında açıklama yapan davayla ilgili İmamoğlu, «Olmaması gereken bir dava süreci yaşanıyor. Delillerin dinlenmesi, şahitlerin dinlenmesi süreçleriyle kasıma uzatılmış. Ama zaten ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte; çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat… Bunların üreteceği şeyler. Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada” ifadelerini kullandı.

‘SİZDEN BÜYÜK GÜÇ ALIYORUM’
Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kendisine destek verenlere teşekkür etti. İmamoğlu, “Bugün Kartal’a gelerek bana destek olan İstanbullulara, siyasi parti temsilcilerine, partili yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sizden büyük güç alıyorum. Mesajlarıyla destek olan belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize ve tüm sağduyulu vatandaşlarımıza teşekkürler” dedi.