AFAD gönüllüsü: 7 Şubat’ta Antakya’da kimse yoktu

AFAD gönüllüsü: 7 Şubat’ta Antakya’da kimse yoktu
Depremde Hatay Antakya’ya ilk gelen AFAD ekibinde görevli bir gönüllünün anlattıkları yaşanan koordinasyon bozukluğu hakkında birçok detayı gün yüzüne çıkardı.T24’e konuşan AFAD gönüllüsü, İstanbul’dan Antakya’ya...

Depremde Hatay Antakya’ya ilk gelen AFAD ekibinde görevli bir gönüllünün anlattıkları yaşanan koordinasyon bozukluğu hakkında birçok detayı gün yüzüne çıkardı.

T24’e konuşan AFAD gönüllüsü, İstanbul’dan Antakya’ya 7 Şubat sabahı varan ilk ekipte görevli olduğunu belirtirken ilçeye vardıkları anda hiçbir ekipmanları olmadığı için çoğu enkaza müdahale edemediklerini söylüyor. Ona göre Antakya, 7 Şubat itibarıyla bir cehennemdi ve bu cehennemin nedeni çaresizlikti.

“SIRTIMIZA BİR ÇANTA, BİR SU BİLE VERMEDİLER”
İlk ekiplerin ilk gün Reyhanlı’da müdahalede bulunduğunu söyleyen gönüllü, “Sırtımıza bir çanta, bir su bile vermediler. Sadece yelek. Araç bile vermediler ekipman içeren” diyerek AFAD’ın koordinasyon konusunda yetersiz kaldığını vurguluyor.

“KOORDİNASYON YOKTU DERKEN CİDDİYİM”
Arama-kurtarma çalışmaları için Antakya’ya malzemelerin 8 Şubat itibarıyla geldiğini anlatan gönüllü, “Sadece yeleklerimizle ortalıkta dolaşalım diye göndermişler diye hissettim” diyerek gelen birçok insanın planlama yapılmadığı için etkili kullanılamadığını söylüyor.

Çoğu bölgeden AFAD yetkililerine ulaşılamadığını belirten gönüllü, “Koordinasyon yoktu derken ciddiyim, yetkili kimse konuşmadı bizimle” diyerek kendi çabalarıyla birçok insana yardım ettiklerini anlatıyor.