AFAD’dan artçı deprem uyarısı

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 20, 2023 / 09:46

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Maraş merkezli iki şiddetli depremin 6 binin üzerinde artçı sarsıntı oluşturduğunu belirterek, “Artçı sarsıntılar devam edecek. Bir bölümü 6 ve üzerine çıkabilir” dedi.

Orhan Tatar’ın verdiği bilgiye göre; iki depremin oluşturduğu artçı sarsıntı sayısı 6 bin 40’a ulaştı. Bunlara aralarında 3-4 büyüklüğünde olanlar 1628, 4-5 büyüklüğünde olanlar 436 ve 5-6 büyüklüğünde olanlar 40 olarak ölçüldü. “Bunun dışında bir tane de 6,6 büyüklüğünde bir sarsıntı var” diyen Tatar, şöyle konuştu:

“Baktığınızda 5-6 arasında 40 artçı sarsıntı bizim son dört ayda yaşadığımız İzmir ve Düzce depremi büyüklüğündeki depremlere karşılık geliyor. Dün Göksun merkezli 5,1 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi. Bu vatandaşlarımızı tedirgin ediyor. Özellikle bu büyüklükteki depremler sonrasında artçı sarsıntılar daha uzun bir süre devam edecek. Bu artçı sarsıntıların bir bölümünün büyüklüğü 5 ve üzerine çıkabilir. Bu anlamda özellikle hasarlı binalardan uzak durulması, hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top