AFAD’dan ‘plansız çadır’ açıklaması

AFAD’dan ‘plansız çadır’ açıklaması
Deprem bölgesine kurdukları çadırların tepki çekmesi üzerine açıklama yapan AFAD, “2 metre mesafe vurgusu” yaptı.AFAD’ın deprem bölgesine gelişi güzel kurduğu çadırlar sosyal medyada büyük tepki çekti. AFAD’tan yapılan...

Deprem bölgesine kurdukları çadırların tepki çekmesi üzerine açıklama yapan AFAD, “2 metre mesafe vurgusu” yaptı.

AFAD’ın deprem bölgesine gelişi güzel kurduğu çadırlar sosyal medyada büyük tepki çekti. AFAD’tan yapılan açıklamada ise “Afet bölgelerinde uygun alanlarda oluşturulan tüm çadır kentlerimiz sağlık, hijyen ve güvenlik koşulları da göz önüne alınarak 2 çadır arası 2 metre mesafede olacak şekilde kurulmaktadır” denildi.

Bu doğrultuda, depremden etkilenen bölgelerde bugüne kadar, 300 bine yakın çadırın kurulumunun gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, hedefin bu sayının en kısa sürede 350 bine çıkarılması olduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşların da görüşleri doğrultusunda yoğun olduğu düşünülen çadır kentlerimizde zaman zaman gerekli seyreltmeler yapılmaktadır. Depremin ilk anlarında acil ihtiyaçtan dolayı gerçekleştirilen bölgesel çadır kurulumları üzerinden, 11 ilin tümünde plansız çadır kentler oluşturulduğuna yönelik değerlendirmeler ise hakkaniyetli yaklaşımlar değildir.”