Afet konutu ihalesi AKP’li ismin damadına gitti

Son Güncellenme Tarihi: Mart 14, 2023 / 12:16

Adıyaman’ı yıkan depremin ardından şehirde iki bölgede toplu konutlar için ihale düzenlendi. İlk ihaleyi, 999 milyon TL’ye alan Ahes İnşaat firmasının kurucusu eski TOKİ Başkan Yardımcısı ve AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahit Hamza Ekşi kazandı. Ekşi, aynı zamanda İstanbul Kızılay İl Başkanı Kadem Ekşi’nin kurucusu olduğu Ekşioğlu Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; TOKİ tarafından Adıyaman İli Merkez İlçesi Örenli Mahallesi 1 Etap 614 Adet Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 28 Şubat 2023’te düzenlendi. Davet usulüyle yapılan ihaleyi Mücahit Hamza Ekşi ve Ebubekir Ekşi kardeşlerin yönetim kurulu üyesi ve sahibi olduğu Ahes İnşaat kazandı.

Ahes İnşaat, Kadem Ekşi’nin de yakınlarına ait. Ayrıca Kadem Ekşi, 2015’te AKP’den İstanbul milletvekilliği için aday adayı da olmuştu. Hamza ve Ebubekir Ekşi kardeşlerin babası Süleyman Ekşi, Ekşioğlu Vakfı’nın başkanı. Öte yandan Ekşioğlu Vakfı’nın sitesinde yer alan bilgilere göre THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de Ekşi ailesine yakın isimlerden.

11 YILDA 6 MİLYAR TL İHALE ALDI
Ahes İnşaat, son yıllarda kamudan aldığı ihalelerle dikkati çekiyor. Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AKP’li belediyelerden birçok ihale alan firmanın en fazla TOKİ’den ihale alması dikkati çekiyor. Ahes İnşaat, son 11 yılda kamudan 6 milyar TL’nin üzerinde ihale

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top