Afganistan'da bilanço ağırlaşıyor

Afganistan'da bilanço ağırlaşıyor
Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından tahliyeler sürerken, Kabil Havalimanı yakınlarda meydana gelen patlamalarda ölenlerin sayısı 180’i geçtiği bildiriliyor.ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, Kabil...

Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından tahliyeler sürerken, Kabil Havalimanı yakınlarda meydana gelen patlamalarda ölenlerin sayısı 180’i geçtiği bildiriliyor.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, Kabil Havalimanı'ndaki saldırıda ölen Amerikan askeri sayısının 13’e yükseldiğini açıkladı.

Cesetlerin vücut bütünlüğü bulunmadığı için kimlik belirleme çalışmalarının zorlukla yürütüldüğü, ölü sayısının daha da artabileceği belirtiliyor. Bölgede görev yapan gazeteciler, 132 cesedin kimliğinin belirlenemediğini kaydederken, 200 yaralının da tedavi gördüğünü öne sürdü. Bir Taliban yetkilisi ise ölenlerden 28'inin örgüt militanı olduğunu belirtti.

TEK İNTİHAR SALDIRISI VAR

ABD Genelkurmay Başkanlığı’nın bölgesel operasyonlardan sorumlu başkan vekili Tümgeneral William Hank Taylor, “Baron Oteli'nde veya yakınında ikinci bir patlama olduğunu düşünmediğimizi size teyit edebilirim. Tek bir intihar saldırganı vardı. Bu haberin nasıl yanlış verildiğinden emin değiliz” dedi.

Pentagon, ilk açıklamalarında Kabil havaalanının Abbey kapısına yakın bir otelin dışında ikinci bir patlama olduğunu bildirmişti.

Taylor, saldırıda yaralanan askerlerinin ABD’nin Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ne indiğini ve tedavi için Landstuhl Bölgesel Tıp Merkezi'ne nakledildiğini duyurdu.

ÖLENLERDEN ÜÇÜ İNGİLİZ

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, “Terör saldırısında 2 İngiliz vatandaşı ile başka bir İngiliz vatandaşının çocuğunun hayatını kaybettiğini ve 2 kişinin de yaralandığını öğrenmek beni derinden üzdü" açıklamasını yaptı.