Afife Jale ödülleri sahiplerini buldu

Afife Jale ödülleri sahiplerini buldu
Türk tiyatrosunun sembol ismi Afife Jale anısına düzenlenen 24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Jüri üyelerinin sezon boyu izlediği 264 oyun arasından yaptığı değerlendirmeler sonucu 16 dalda ödül...

Türk tiyatrosunun sembol ismi Afife Jale anısına düzenlenen 24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Jüri üyelerinin sezon boyu izlediği 264 oyun arasından yaptığı değerlendirmeler sonucu 16 dalda ödül verildi.

“Yapı Kredi Özel Ödülü”ne layık görülen Zihni Göktay, ödülün manevi ağırlığının bilincinde olduğunu vurgulayarak, “57 yıllık bir tiyatro sanatçısı olarak bana bu ödülü layık gören jüriye çok teşekkür ediyorum. 73 oyunda oynadım ama bu ödülü alamadım. Hiç olmazsa giderayak bu güzel ödüle sahip olmanın gururunu layık görenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gecede “Haldun Dormen Özel Ödülü” “Amadeus” ekibine, “Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü” Ahmet Sami Özbudak’a, “Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü” de Engin Uludağ’a takdim edildi.

“Yılın En Başarılı Oyunu” ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Vişne Bahçesi”ne verilirken, “Yılın En Başarılı Yönetmeni” ise “İki Efendinin Uşağı” oyunuyla Aslı Öngören seçildi.

Etkinlikte, “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü “Herkes Kocama Benziyor” oyunundaki performansıyla Pınar Güntürkün, “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülünü de “Aşınma” oyunundaki performansıyla Yiğit Özşener aldı.

Nora 2”deki rolüyle Nihal Geyran Koldaş «Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu», «Acting»deki rolüyle Fatih Sönmez de «Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu» olarak belirlendi.