Ağbaba, selefi iddialarını Soylu’ya sordu

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 21, 2022 / 10:33

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün Kuveytli Vehhabi şeyhi Osman El Hamis’in Sakarya’da camide vaaz verdiği iddiası üzerine Türkiye’de selefiliğe ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Türkiye’de selefiliğin örgütlenme düzeyine ilişkin soru önergesi veren Ağbaba, Soylu’ya selefilerin silahlandığı iddiasını sordu. İktidarın selefi tehlikesine karşı üç maymunu oynadığını ifade eden Ağbaba, iktidarın selefizme karşı acil eylem planı uygulaması gerektiğini belirtti.

NORMAL BİR ÜLKEDE YER YERİNDEN OYNAR
“Son günlerde ülkemizde selefi akımların internet sitesi, bildiri ve videolar yoluyla propaganda yaparak örgütlendiği dile getiriliyor. Bazı şehirlerde Türkler arasında selefizmin yüzde 8 ila yüzde 10 arasında örgütlendiği ve silahlandığı söyleniyor” diyen Ağbaba, normal bir ülkede bu iddialar ve rakamlar sonrası yer yerinden oynaması gerektiğini belirtti ve Türkiye’de ise yetkili ağızlardan tek kelime açıklama yapılmadığını vurguladı.

“Yüzde 10 ne demek? Bırakın örgütlenmeyi, silahlanmayı, bir kişinin radikal selefiliğe sempatisinin olması bile o ülke güvenliği ve huzuru açısından büyük tehlike taşımaktadı” diyen Ağbaba, 2015 yılında 7 Haziran ve 1 Kasım arasında yaşananları hatırlattı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top