Ağır kaybın nedeni cep telefonu

Ağır kaybın nedeni cep telefonu
Rusya, 1 Ocak’ta en az 89 Rus askerinin ölümüne yol açan Ukrayna saldırısının, askerlerin cep telefonu kullanımı yüzünden meydana geldiğini açıkladı.Ukrayna yeni yılın ilk dakikalarında, işgal altındaki Donetsk bölgesindeki...

Rusya, 1 Ocak’ta en az 89 Rus askerinin ölümüne yol açan Ukrayna saldırısının, askerlerin cep telefonu kullanımı yüzünden meydana geldiğini açıkladı.

Ukrayna yeni yılın ilk dakikalarında, işgal altındaki Donetsk bölgesindeki Makiivka’da Rus askerlerinin kaldığı bir okulu vurmuştu.

Telefon kullanımını yasaklayan Rus ordusu, bu yasağı dinlemeyen askerler yüzünden Ukrayna’nın konum tespiti yapabildiğini duyurdu. Bu, Rusya’nın geçen şubattan bu yana bir kerede en fazla asker kaybettiği saldırı oldu.

Rusya saldırının ABD tarafından verilen HIMARS füzeleriyle yapıldığını ve hava savunma sistemlerinin bu füzelerden 2’sini düşürürken 4 füzenin binayı hedef aldığını açıkladı.

Saldırıyla ilgili bir soruşturma başlatan Rus ordusu, sorumluların yargılanacağını ve gelecekte benzer olayların yaşanmaması için önlem alacaklarını duyurdu.

Rusya saldırıdaki can kaybını ilk başta 63 olarak açıkladı, ardından 89’a yükseltti.