Ahmet Davutoğlu: İki kesimden tedirginim

Ahmet Davutoğlu: İki kesimden tedirginim
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu altılı masaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu 29 Mayıs’ta diğer 5 lideri ağırlayacak. Davutoğlu, zirve öncesinde Ankara’daki evinde gazetecileri konuk etti. Davutoğlu, iki kesimin...

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu altılı masaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu 29 Mayıs’ta diğer 5 lideri ağırlayacak. Davutoğlu, zirve öncesinde Ankara’daki evinde gazetecileri konuk etti. Davutoğlu, iki kesimin kendisini tedirgin ettiğini söyledi. Bu tedirginliğini şöyle açıkladı:

“Birisi iktidarda güç sahibi olmanın getirdiği yanılsama ile gerçeklerden kopanlar. Bir kesim var ki illâ iktidar sahibi olmasına gerek yok, A Haber’i dinleyip, tek taraflı propagandayı dinleyip, ’Bu iktidar giderse Türkiye batacak’ diye bir kanaate sahip olanlar. Bunlarda şöyle bir kanaat var; bu iktidar kalıcı. Bu bir yanılsama. Bu genelde iktidarının son dönemine gelen otoriterlerde olur. Bu yanılsama onların gerçeği görmesini engelliyor.

İkinci yanlış yaklaşım ise ‘bunlar nasıl olsa gidecek kolay bir zafer kazanacağız’ diyen yaklaşım. ‘Bu mevcut boşluktan şu kişi çok kolay Cumhurbaşkanı seçilebilir, şu parti tek başına iktidarı götürür.’ diyen bir kesim var. Kolay zafer dürtüsünden fazla insanları yanıltan bir şey yoktur. Kolay zafer dürtüsü insanlara en büyük hezimetleri yaşatır. Ben bunu iki tarafta da görüyorum. İktidarda da kolay bir zafer beklentisi var muhalefette de belli kesimlerde kolay bir zafer beklentisi var.”