Ahmet Hakan'dan "montaj" yorumu: Sorunun farkına varan Erdoğan, ertesi gün düzeltmeyi yaptı

Ahmet Hakan'dan "montaj" yorumu: Sorunun farkına varan Erdoğan, ertesi gün düzeltmeyi yaptı
Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun süre mitinglerde izlettiği videonun montaj olduğunu kabul etmesi hakkında yazdı. Hakan'a göre Erdoğan, muhalefet...

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun süre mitinglerde izlettiği videonun montaj olduğunu kabul etmesi hakkında yazdı. Hakan'a göre Erdoğan, muhalefet aleyhindeki videonun montaj olduğunu kabul etmesinin ardından yaptığı “Gençlerin zekice hazırladıkları beş saniyelik görüntü üzerinde tepiniyorlar” şeklindeki açıklama ile "düzeltme yaptı."

Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Murat Karayılan, dağda bir PKK propaganda videosu çekmiş. Etrafında silahlı adamlar. Slogan atıyor, alkış tutuyor. Kılıçdaroğlu’yla alakası yok bu videonun. Ama sosyal medyada bu görüntüleri alıp Kılıçdaroğlu’nun “Haydi” filmiyle birleştirenler oldu.

Sosyal medya, buna benzer faaliyetlerin alanı. İki taraf da yapıyor buna benzer montajları. Görsellerle oynanıyor, kurgular yapılıyor. Benzer hınzırlıklarla dolu sosyal medya.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu videoyu “Bakın gençler sosyal medyada ne yapmışlar, öyle bir montaj yapmışlar ki hedefi vurmuşlar” falan diye takdim etseydi bu kadar sorun olmayacaktı. Sorun, bu kurgunun gerçekmiş gibi yansıtılmasında.

Zaten sorunun farkına varan Erdoğan, ertesi gün düzeltmeyi yaptı. “Gençlerin zekice hazırladıkları beş saniyelik görüntü üzerinde tepiniyorlar” dedi. Bu düzeltme yeterli midir, değil midir? Ona siz karar verin.

Kılıçdaroğlu’nun bu montaja sinirlenmesi, tabii ki hakkıdır. Buna karşı meydan okuması, sert mesajlar vermesi falan. Bu yanlışın üzerine gitmesi, bu yanlışı diline dolaması falan. Hepsi hakkı.

Ama Kılıçdaroğlu’nun atladığı bir husus var: Tamam o beş saniyelik görüntü montaj... Buna karşılık Kandil’den yağmur gibi yağan Kılıçdaroğlu yanlısı videolar da buz gibi gerçek.

Bir başka gerçek de şu: Kılıçdaroğlu, Kandil’den kendisine yapılan destek açıklamalarıyla ilgili olarak 14 Mayıs öncesi bir tutum almadı. Tavır koymadı. “Siz kimsiniz be?” demedi. Sinirlenmedi. Meydan okumadı.

Bu tartışmanın uzaması, Kılıçdaroğlu’na yarar sağlamaz. Çünkü tartışma uzadıkça... Kandil’den gelen Kılıçdaroğlu’na destek videolarının daha fazla dolaşıma sokulmasına zemin hazırlanıyor. Böylece o açıklamaları hiç görmeyenler de görmüş oluyor.