Ahmet Şık, AKP’li Turan’la atıştı

Ahmet Şık, AKP’li Turan’la atıştı
Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sırasında söz alan Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık’la AkParti’li Bülent Turan arasında da tartışma yaşandı.‘Çoklu baro’ teklifi için söz alan Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık’ın,...

Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sırasında söz alan Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık’la AkParti’li Bülent Turan arasında da tartışma yaşandı.

‘Çoklu baro’ teklifi için söz alan Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık’ın, iktidarı “tiranlık” olarak nitelediği konuşması, AKP’li Bülent Turan tarafından sık sık kesildi.

Sözünü kesen AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’a, “Bir sesini kes ya, ne kadar çenesiz adammışsın. Biraz terbiyeni takın olur mu, saygı sınırını aşma” karşılığını veren Şık, sözünün tekrar kesilmesi üzerine "Sayın başkan müdahale edecek misiniz" diye sordu.  

Ancak Başkanlık Şık’a konuşmasındaki "İktidardaki gücün keyfi kararlar alabilmesi ve bunu uygulayabilmesine olanak sağlayan siyasal hukuki düzene tiranlık ya da istibdat rejimi deniyor" sözleri sebebiyle "Cumhurbaşkanına hakaret ettiği" gerekçesiyle salondan çıkarma cezası verdi.

Şık, savunması için Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ı vekil atadı. Kürsüye çıkan Baş’ın sözleri de AKP’liler tarafından sık sık kesilmek istendi. Tiran kelimesinin anlamını açıklayan Baş, AKP'li vekillere “Bizi atmakla, korkutmakla, sindirmekle susturamazsınız” diye seslendi.

Ardından AKP'li Turan'ın ayağa kalmasıyla yaşanan gerginlik milletvekillerinin araya girmesiyle yatıştı ve birleşime ara verildi.  Öte yandan Şık’ın çıkarma cezası da uyarıya çevrildi.