Ahmet Şık ile Aykut Küçükkaya arasında ‘muhbir’ polemiği

Ahmet Şık ile Aykut Küçükkaya arasında ‘muhbir’ polemiği
Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’nun çıkarmaya karar verdikleri gazetenin başına geçeceğini açıkladığı Cumhuriyet gazetesinin eski genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili...

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’nun çıkarmaya karar verdikleri gazetenin başına geçeceğini açıkladığı Cumhuriyet gazetesinin eski genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık arasında sosyal medyada bir polemik yaşandı.

Cafer Mahiroğlu, Twitter hesabından, “Ruhunu Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumculardan alacak olan gazetemiz ete kemiğe büründü. Kaptan köşkü de İlhan Selçuk’un öğrencisi Aykut Küçükkaya’ya emanet, Aykut da sizlere…” ifadeleriyle Küçükkaya’nın gazetenin genel yayın yönetmeni olacak duyurmuştu.

Ahmet Şık ise aynı mecradan, “Cumhuriyet gazetesine yönelik kumpasta Alev Coşkun’la birlikte Sarayın yalancı muhbiri, savcının yalancı tanığı olup iş arkadaşlarını koltuk sevdası uğruna hapse gönderen Aykut Küçükkaya mı İpekçi, Emeç, Mumcu’nun ruhunun taşıyıcısı olacak?” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Cumhuriyet’te haber müdürlüğünün ardından getirildiği genel yayın yönetmenliğinden altı ay önce istifa eden Küçükkaya, Şık’ın Cumhuriyet davası süreci konusundaki iddialarına karşılık verdi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada iddialarına işaret ettiği Şık’ın adını anmayan Küçükkaya, “Bugüne kadar kendisine hiç yanıt vermedim… Yanıt vermememin gerekçesi, ‘28 yıl emek verdiğim Cumhuriyet’teki tüm çalışma arkadaşlarımın çıplak gerçeği’ bilmesiydi… Ancak 6 ay önce Cumhuriyet’ten istifa ettim… Ve artık yeni bir yola çıkıyorum… Bu yola çıkarken kimsenin 28 yıllık meslek hayatımı lekelemesine izin vermem…” ifadesini kullandı.

‘TÜM KAMUOYUYLA BU BELGEYİ PAYLAŞIYORUM’
Küçükkaya, kendisinin Cumhuriyet’e yapılan operasyondan sonra ifadeye çağırıldığı belirterek şöyle devam etti:

“AKP’nin, Saray’ın Cumhuriyet’e yönelik operasyonu Ekim 2016’da yapılmış, Cumhuriyetçiler o tarihte gözaltına alınarak tutuklanmıştı. O dönem Cumhuriyetçileri savunan avukatlardan dosyadaki belgeyi istemiştim, tüm kamuoyuyla bu belgeyi paylaşıyorum… Benim Cumhuriyet çalışanı olarak ifadeye çağrılmam 2 Ocak 2017 tarihidir. Ben ne kadar büyük bir adamım ki geçmişe zaman yolculuğu yaparak 2-3 ay önce gözaltına alınan, tutuklanan Cumhuriyetçileri hapse attırmışım!.. Bir siyasi parti liderini mezhebiyle gündeme getiren kişi yalanıyla yalnızlaşmaya mahkumdur!..”

ŞIK YANIT VERDİ
Küçükkaya’nın bu paylaşımına ise Ahmet Şık’tan yanıt geldi.

Şık, “Cumhuriyet’teki mesai arkadaşların tutukluyken, gazete içinde bir ekip de örgütleyip muhbir Alev Coşkun’la künye pazarlığı yaptın mı yapmadın mı? Bir anlat da gerçeklerin mi menfaatlerinin mi peşinde olup olmadığını anlayalım. Şimdilik şu ifade dursun devamını anlatacağız elbet” diyerek, Küçükkaya’nın ifade tutanağını paylaştı.