Ahmet Şık, Soylu ve Bozdağ’a sordu: “Bu baronlar ülkemizde nasıl barınabilmekte?”

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 21, 2023 / 00:36

Uyuşturucu baronlarının Türkiye’deki varlığı, TİP Milletvekili Ahmet Şık tarafından verilen önergeler ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soruldu.

Şık, organize suç örgütü lideri Jovan Vukotiç’in İstanbul’da öldürülmesinin ardından verdiği önergelerde, “Medyada yer alan haberlere göre, ‘Skaljari’ ile ‘Kavac’ isimli suç örgütleri arasındaki savaşta 2014 yılından bugüne 50 kişi silahlı saldırılarda öldürülmüştür ve bunun nedeni uyuşturucu anlaşmazlığıdır. Hem uyuşturucu baronlarının neden ülkemizde olduğu hem de ülkemizde nasıl barınabildikleriyle ilgili bir dizi soruyu, kamuoyunda günden güne artan ‘Türkiye’nin uyuşturucu baronlarının meskeni haline gelmesi’ kaygısından ötürü, açıklığa kavuşturmak gerekmektedir” vurgusunda bulunuldu. Şık, önergelerde özetle şu sorulara yanıt istedi:

“İkamet izni verilecek herkese güvenlik soruşturması yapan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Vukotiç’in güvenlik soruşturmasını neden yapmamıştır? Türkiye’nin kara para ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda ‘gri listeye’ alınma sebebi, bu olaydaki gibi uyuşturucu baronlarından gelecek sıcak paraların, ekonomik kriz sebebiyle, döviz açığını kapatmak adına sümen altı edilmesi midir? Bu kadar fazla yabancı uyuşturucu baronu, ülkemizde nasıl barınabilmektedir? Türkiye’nin uyuşturucu çete ve hesaplaşmalarının merkezinde yer alması, neden, hangi sebeple, kimler tarafından engellenmemektedir?”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top